Information om coronaviruset

Folkhälsomyndigheten har nu beslutat om skärpta nationella råd för hela Sverige.
Här finns kommunens samlade information.

Till navigation Till innehåll (s)

Att ströva i Törnskogen ger känslan av storskog och vildmark 

Törnskogen är ett omtyckt strövområde. Här finns Långbroleden och ett nät av stigar. Den största stigen går från Vaxmora förbi Vaxmora torp till Törntorp och vidare norrut förbi Grönan. Längs Norrvikens strand går mindre stigar.

Naturkartan - Törnskogen

Södra Törnskogens naturreservat

Adress
Flera entréer till reservatet finns i den södra delen av reservatet från bostadsområdet Vaxmora. Norrifrån når du reservatet via Frestavägen och Grönanvägen.

Törnskogen brukar kallas Sollentunas vildmark. Vi arbetar för att göra Törnskogen mer tillgänglig. Den tidigare smala och ojämna stigen till Vaxmora torp har jämnats till så att det nu är möjligt för barnvagnar, permobiler och rullstolar att ta sig fram. Här presenterar vi de största lederna. Längs Norrvikens strand går också mindre stigar. 

Grillplatser i naturreservaten

Bred stig till Vaxmora torp 

Den nyrenoverade skogsstigen från bostadsområdet Vaxmora är 700 meter lång. En bit in har vi anlagt en utsiktsplats med vy över Norrviken och sittplatser. Vid Vaxmora torp finns en grillplats med bord och bänkar. Allt anpassat till personer som tar sig fram med hjälp av hjul.

Stigen har ett jämnt och fast underlag men det finns några ganska långa och branta backar på väg mot torpet. Här finns också en handikapptoalett. Du kan parkera din bil vid Vaxmora förskola och promenera några hundra meter förbi den lilla fotbollsplanen och in i reservatet i den nordvästra delen av fotbollsplanen. 

Långbroleden

Den vikingatida Långbroleden går norrut från Gustavsbergsleden. Leden har fått nya markeringar med gråa ledsymboler och med ledens namn på.

Törnskogen runt

Just nu arbetar vi med en ny led med gröna ledsymboler och skyltar. Du når leden från Båtsmansvägen eller Frestavägen.

Hitta till Törnskogen

Flera entréer till reservatet finns i den södra delen av reservatet från bostadsområdet Vaxmora. Norrifrån når du reservatet via Frestavägen och Grönanvägen. 

Det går bra att åka kollektivt till Törnskogen. Från Sollentuna pendeltågstation går buss 527 till Törnskogsområdet. Det finns också busshållplatser längs Frestavägen.