Till navigation Till innehåll (s)

Gemenskap och sociala aktiviteter för dig som senior

Du, 65 år och uppåt som vill ha en aktiv fritid och gemenskap har en hel del att välja på i Sollentuna. Här hittar du ett utbud av aktiviteter och hälsofrämjande stöd som riktar sig till dig som är senior. Du är varmt välkommen till våra träffpunkter där du kan vara med på aktiviteter och träffa vänner.

Följ med på Seniorkollo

Efter fjolårets succé bjuder Träffpunkterna in till Seniorkollo även denna sommar. Vi hyr ett sekelskifteshus på Strömsborgs vilohem, Rådmansö med självhushållning där vi bildar olika matlag och du hjälper till i den mån du önskar och kan.

Seniorkollot vänder sig till dig som är över 65 år, känner dig ensam och som längtar efter att träffa andra människor, som bor i Sollentuna kommun. Du kan klara dig själv, ta dig fram i lätt kuperad terräng och kan gå i trappor. 

Aktiviteten arrangeras av Sollentuna Kommun i samarbete med pensionärsorganisationerna.

Om boendet

Toalett och dusch finns gemensamt i korridor. Det finns enkel- och dubbelrum samt rum med 3 bäddar. Du tar med egen handduk och sängkläder. Husen är rök-och alkoholfria.

Datum och kostnad

  • Datum: måndag- onsdag 17-19 juni 2024 (2 nätter).
  • Kostnad: 1100 kr inkl. boende, bussresa, måltider och aktiviteter.

Intresseanmälan och betalning

Du gör din anmälan genom att använda formuläret på sollentuna.se/senior eller genom att fylla i en blankett som finns på våra träffpunkter. Vi behöver ha din intresseanmälan senast 20 maj. Betalning sker senast 10 juni med betalkort på någon av träffpunkterna. Anmälan är bindande och pengar återbetalas endast vid sjukdom. Vi meddelar dig i slutet av maj om du fått en plats. 

Jag vill göra en intresseanmälan till seniorkollot

ÄTUP-inspiratörer

Sollentuna är Sveriges första kommun som erbjuder seniorer möjlighet att utbilda sig till kostinspiratörer. Genom att inspirera och utbilda andra i kosthållning, bidrar de till starkare seniorer och minskad risk för undernäring och fallskador. Satsningen görs genom kunskapslyftet ÄTUP. 

Är du nyfiken på vad ÄTUP är eller kanske vill du bli inspiratör? Ta kontakt med Caroline Helenius på 08-579 223 44 eller Eva Ahlenius på 08-579 220 31.

Jag vill läsa mer in ÄTUP

Aktivitetskatalog för seniorer

I vår aktivitetskatalog har vi samlat en mängd aktiviteter som riktar sig speciellt till dig som är senior och bor i Sollentuna. 

Träffpunkter för dig som senior

En träffpunkt är en mötesplats för dig som äldre i Sollentuna. Hit kan du komma för att vara med på aktiviteter och träffa nya och gamla vänner.

Edsbergs Träffpunkt

Helenelundsgården

Malmgården

Norrvikens Träffpunkt

Träffpunkt Turebergs Allé

Våra hälsopedagoger

Kommunens hälsopedagoger vägleder dig som senior till hälsofrämjande aktiviteter med social gemenskap. Vi erbjuder även dig som senior ett hembesök. Hembesöket erbjuds aktivt till olika målgrupper, t ex till dig som är 85 år. Är du yngre eller äldre senior och önskar ett hembesök är du välkommen att själv kontakta oss. 

Jag vill veta mer om kommunens hälsopedagoger

Anhörigstöd

Tar du hand om en anhörig? Då finns det stöd och aktiviteter för dig.

Aktiviteter för dig som anhörig

Mer läsning för dig