Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Föräldrastöd

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Enheten för föräldrastöd

Enhetschef

Besöksadress: Mässvägen 7 A

Turebergs torg 1 191 86 Sollentuna

08-579 212 39

Föräldrar är viktiga för sina barn, men ibland kan det vara svårt att vara den förälder man vill vara. Då kan man behöva stöd för att hitta vägen i sitt föräldraskap.

Sollentuna kommun erbjuder stöd i föräldraskapet från graviditeten tills barnet går ut grundskolan. Du kan som förälder få enskilt stöd eller delta i en föräldragrupp. Allt är kostnadsfritt. Du är välkommen att delta i en föräldragrupp per termin, om du har frågor om vilken grupp som passar dig bäst så tveka inte att höra av dig om du behöver veta mer.

 FÖRÄLDRAGRUPPER

  • ABC – en föräldragrupp som vänder sig till alla föräldrar med barn i åldrarna 3-12. ABC består av 4 gruppträffar som ger konkreta verktyg i hur man kan stärka relationerna i familjen.
    För mer information, anmälan och aktuella datum, Klicka här >>>
  • Trygghetscirkeln - baseras på och utgår ifrån anknytningsteorin. Trygghetscirkeln fokuserar på barnets grundläggande behov och på hur vi föräldrar kan se och bemöta dessa behov. Trygghetscirkeln riktar sig till alla föräldrar med barn i åldrarna 0-16 år. Omfattningen är 7 träffar.
    För mer information, anmälan och aktuella datum, Klicka här >>>
  • KOMET – en föräldragrupp som vänder sig till de föräldrar som upplever dagliga konflikter ihop med sitt barn. KOMET består av 10 gruppträffar som ger konkreta verktyg i hur du kan hantera konflikter på ett mer framgångsrikt sätt. Klicka här >>>
  • Tonårsföräldragruppen -  vänder sig till dig som har en tonåring hemma och vill lära dig mer om ungdomars behov och hur du kan hitta en mer konstruktiv dialog ihop med ditt barn Klicka här >>>

ENSKILT FÖRÄLDRASTÖD och FÖRÄLDRARÅDGIVNING

Vi erbjuder förebyggande föräldrastöd och föräldrarådgivning. Vid behov kan andra viktiga vuxna bjudas in, till exempel  förskolepersonal, lärare och andra professionella. Vanligtvis träffas vi mellan 1-5 samtal.