Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Föräldrastöd

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Susanne Leffler

Enheten för föräldrastöd

Enhetschef

Besöksadress: Mässvägen 7 A

Turebergs torg 1 191 86 Sollentuna

08-579 212 39

Ibland kan det vara svårt att vara den förälder man vill vara. Få stöd för att hitta vägen i ditt föräldraskap.

Sollentuna kommun erbjuder kostnadsfritt stöd i föräldraskapet från graviditeten tills barnet fyller 18 år. Du kan som förälder få enskilt stöd eller delta i en föräldragrupp. Du är välkommen att delta i en föräldragrupp per termin, om du har frågor om vilken grupp som passar dig bäst så tveka inte att höra av dig om du behöver veta mer.

I höst erbjuder vi både ABC och Trygghetscirkeln på dagtid.

 Föräldragrupper

  • KOMET – en föräldragrupp som vänder sig till de föräldrar som upplever dagliga konflikter ihop med sitt barn. KOMET består av tio gruppträffar som ger konkreta verktyg i hur du kan hantera konflikter på ett mer framgångsrikt sätt.
    Komet - information, anmälan och aktuella datum.
  • Älskade förbannade tonåring - fyra föräldraträffar för dig som har tonåringar eller som har barn som snart kommer in i tonåren. Under tonårstiden är du som förälder viktigare än någonsin. Du har stora möjligheter att fördjupa och stärka din relation med ditt barn, som faktiskt är på väg att bli vuxen. 
    Älskade förbannade tonåring - information, anmälan och aktuella datum.

ENSKILT FÖRÄLDRASTÖD och FÖRÄLDRARÅDGIVNING

Vi erbjuder förebyggande föräldrastöd och föräldrarådgivning. Vid behov kan andra viktiga vuxna bjudas in, till exempel förskolepersonal, lärare och andra professionella. Vanligtvis träffas vi för 1-5 samtal. 

 

Publicerad: 10 januari 2019