Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Arena Edsberg

I Sollentuna finns tre bibliotek

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Här finns ett huvudbibliotek och två mindre filialer. Biblioteken i Edsberg och Rotebro kan du besöka även när personalen inte är på plats.

Öppna biblioteket med ditt bibliotekskort

På våra två filialer har vi ett system som kallas ”meröppet”. Det betyder att du som är över 18 år kan besöka biblioteket och sköta dina ärenden när det är obemannat. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en särskild kod. Tider då du kan komma in med ditt bibliotekskort på Arena Rotebro och Arena Edsberg

  • Söndag-torsdag: kl.6 -21
  • Fredag-lördag: kl.6 -18

Läs mer om hur meröppet fungerar

Mötesplats för dig som är ny i Sverige. 

På Sollentuna bibliotek finns Ny i Sverigerummet med en lång rad verksamheter.

Mötesplats på biblioteken i Sollentuna

Låna film gratis med ditt bibliotekskort!

Biblioteken i Sollentuna samarbetar med Cineasterna, en digital filmtjänst för bibliotek, med sevärd kvalitetsfilm från hela världen. Här har du tillgång till 2000 titlar, och varje vecka tillkommer  i snitt till 5-7 filmer. Det du behöver är internetuppkoppling för att ta emot strömmande film och en dator, mobil eller surfplatta, så klart. 

Låna strömmande film

Aktiviteter och kulturprogram

Alla biblioteken har sagostunder och aktiviteter för yngre barn. För vuxna arrangeras regelbundet författarträffar och samtal på temat litteratur och läsning på Sollentuna bibliotek.

 

Här är alla bibliotek hbt-certifierade

Vi möter dig utan förutfattade meningar om vem du är eller vill vara. Alla bibliotek är hbt-certifierade, vilket innebär att all personal har gått RFSLs utbildning. På hbtq-hyllan finner du exempelvis Liten handbok i konsten att bli lesbisk av Mian Lodalen och Den moderna homofobins historia. På vuxenavdelningen har vi även en hylla där vi skyltar med ny skönlitteratur som rör hbtq. I genushyllan på barnavdelningen finns böcker som utmanar den stereotypa bilden av flickor och pojkar och prinsar och prinsessor. Hbtq- böcker för tonåringar hittar du på "kärlekshyllan" på ungdomsavdelningen. 

Publicerad: 17 april 2019