Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Lovskolan i Sollentuna

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Petter Lindskog

Lärare

073-915 27 59

Lovskolan i Sollentuna, vänder sig till alla grundskoleelever i Sollentuna som går i årskurs 6-9 och som riskerar att inte få godkänt betyg i vissa ämnen. Vi erbjuder lovskola på sport-, påsk-, sommar- och höstlov.

Vi erbjuder lovskola i svenska, svenska som andra språk, engelska, matematik samt i simning. Vi har haft lovskola sedan 2015. 
 
Eleverna placeras i en förmiddagsgrupp (kl. 8.00-12.00) eller eftermiddagsgrupp (kl. 13.00-17.00) (OBS: Nya tider från sommaren -18, tiderna kan variera beroende på årskurs). Eleven kan inte välja vilken grupp den placeras i, men man kan önska grupp. Alla ämnen kommer inte att erbjudas alla tider eller alla lov (beroende på antal sökande). Elever i åk 8 och 9 kan om de vill gå heldagar, elever i åk 6 & 7 går halvdagar)
 
Varje grupp består av cirka 20 elever från olika skolor i kommunen. En lärare och cirka fem handledare (gymnasieelever) kommer att undervisa och ge individuell handledning. I simning har grupperna 10-15 elever och två simlärare. Simlektionerna är ca 1 timme långa.
 
Elever från både kommunala och fristående skolor är välkomna. Lovskolan är självklart kostnadsfri. Endast elever i åk 8 & 9 som går heldagar på lovskolan erbjuds lunch övriga eleverna serveras inte lunch på lovskolan.

 

Anmälan till kommande lovskolor

Viktigt: Endast skolpersonal kan anmäla elever till lovskolan. Är du vårdnadshavare och vill anmäla ett barn till lovskolan. Vänligen kontakta barnets ordinarie skola och be att de gör en anmälan till lovskolan.

Lovskolan för sommaren 2018 är avslutad. Nästa lovskola planeras till höstlovet 2018. Information presenteras här i september.

 

Frågor och kontakt

Frågor besvaras av Petter Lindskog,  via e-post lovskolan@sollentuna.se eller på telefon 073-915 27 59.

 

Arbeta på lovskolan

Rekrytering för kommande lovskolor öppnar under hösten.

Övrigt 

Elever i åk 8 och åk 9 som är skrivna i Sollentuna och går i skola i kommunen samt bor minst fyra kilometer från lovskolan, kan vara berättigad till skolskjuts (busskort) under lovskolan. Kontakta lovskolan i samband med anmälan för att få information om hur elevens vårdnadshavare kan ansöka om skolskjuts. Tänk på att vara ute i god tid med en ansökan.