Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Lovskolan i Sollentuna

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Petter Lindskog

Lärare

073-915 27 59

Lovskolan i Sollentuna, vänder sig till alla grundskoleelever i Sollentuna som går i årskurs 6-9 och som riskerar att inte få godkänt betyg i vissa ämnen. Vi erbjuder lovskola på sport-, påsk-, sommar- och höstlov.

Vi erbjuder lovskola i svenska, svenska som andra språk, engelska samt matematik  (vissa lov även simning). Vi har haft lovskola sedan 2015. 
 
Eleverna placeras i en förmiddagsgrupp kl 9-12  eller eftermiddagsgrupp kl 13-16. Eleven kan inte välja vilken grupp den placeras i, men man kan önska grupp. Alla ämnen kommer inte att erbjudas alla tider eller alla lov (beroende på antal sökande).
 
Varje grupp består av cirka 20 elever från olika skolor i kommunen. En lärare och cirka fem handledare (gymnasieelever) kommer att undervisa och ge individuell handledning.
 
Elever från både kommunala och fristående skolor är välkomna. Lovskolan är självklart kostnadsfri. Eleverna serveras inte lunch på lovskolan.

 

Anmälan till kommande lovskolor

Viktigt: Endast skolpersonal kan anmäla elever till lovskolan. Är du vårdnadshavare och vill anmäla ett barn till lovskolan. Vänligen kontakta barnets ordinarie skola och be att de gör en anmälan till lovskolan.

Nästa lovskola sker höstlovet 2018. Skolpersonal kan anmäla elever här. Sista dag för anmälan är 19e oktober.

 

Frågor och kontakt

Frågor besvaras av Petter Lindskog,  via e-post lovskolan@sollentuna.se eller på telefon 073-915 27 59.

 

Arbeta på lovskolan

Ansökningar skickas Petter Lindskog,  via e-post lovskolan@sollentuna.se eller på telefon 073-915 27 59.

Övrigt 

Elever i åk 8 och åk 9 som är skrivna i Sollentuna och går i skola i kommunen samt bor minst fyra kilometer från lovskolan, kan vara berättigad till skolskjuts (busskort) under lovskolan. Kontakta lovskolan i samband med anmälan för att få information om hur elevens vårdnadshavare kan ansöka om skolskjuts. Tänk på att vara ute i god tid med en ansökan.