Till navigation Till innehåll (s)
Robotkatt

Välfärdsteknikprodukter

Produkterna inom välfärdsteknik är tänkt att sätta en guldkant på vardagen och vara ett komplement till andra aktiviteter. Det är tänkt att kunna öka valfriheten för kunden, ge ökade möjligheter till individuella lösningar och självständighet.

Robotkatt

Den interaktiva robotkatten är speciellt framtagen för äldre personer med demenssjukdom. Den jamar och spinner när man håller i den och klappar den. Det öppnar upp för samtal kring katten och personens relation till en katt. Den kan hjälpa till att lugna en orolig person och ge en lugnare arbetsmiljö för vårdpersonalen. 

Artikel i Mitt i Sollentuna: Sollentuna spinner vidare på digital teknik för äldre

Drickhjälpmedel

Drickhjälpmedlet håller i glaset åt en person som har svårt att hålla själv i det. Det ökar självbestämmandet och ger en större känsla av frihet för att kunna bestämma själv när man vill dricka och hur mycket. 

Surfplattor

I dagverksamheter och äldreboenden kan användarna spela olika typer av spel på surfplattan. Det kan vara allt ifrån korsord till appen Angry birds som tränar finmotoriken, koncentrationen, reaktionsförmågan och det logiska tänkandet. Andra användningsområden för surfplattan är kameran som man kan fotografera med och visa bilderna i ett bildspel sedan. Kameran går även att använda till Skype om man vill prata med nära och kära som befinner sig på annan ort.  

Tanken bakom att använda surfplattor i verksamheterna är att de ska ses som ett komplement till andra aktiviteter och ha en positiv inverkan på användarnas vardag. 

Artikel i Mitt i Sollentuna: Nu ska även de äldre få surfplattor