Till navigation Till innehåll (s)

Nyheter

Här hittar du information om olika saker som är aktuellt på överförmyndarnämnden. Det kan handla om rekryteringsportalen Recruto, vår e-tjänst eller olika utbildningar vi erbjuder för dig som är god man eller förmyndare.

Digital post

Från och med september 2023 kommer nämnden att börja skicka post digitalt till dig som har en elektronisk brevlåda. Det gäller de flesta sortens brev, men i nuläget inte uttagstillstånd eller registerutdrag. Om du har en digital brevlåda såsom Kivra eller liknande, så kommer du att få dina brev dit. Har du ingen sådan brevlåda kommer breven med post som vanligt.

I din e-post kommer du att få meddelande om att du har nytt brev från Sollentuna kommun i din digitala brevlåda.

Information om granskningen:

Vi får in många frågor just nu om hur det går med granskningen i vissa ärenden. Räkningar inkomna i tid före den 1 mars 2023, beräknas vara färdiggranskade senast sista juni 2023. Om räkningen har inkommit senare än 1 mars, så kan det dröja ett tag till innan du får besked. 

Support för e-tjänst

En tillfällig supporttjänst finns tillgängligt fram till den 31 oktober 2023. Supporten är aktiv vardagar mellan kl 8-17.

Kontaktuppgifter:

E-post: stf@provisum.se

Telefon: 073 - 338 00 41

Årsredovisning 2022

Sista dagen för inlämning av årsräkningen var 28 februari 2023. 

Observera att överförmyndarnämnden endast godtar inkomna redovisningar via post eller via e-tjänsten. 

Så här gör du din årsredovisning

Utbildning e-tjänsten Provisum STF

Nu är alla utbildningstillfällen över för den här gången. Stort tack till alla som deltog. Håll utkik efter eventuellt nya utbildningspass senare i år. 

Rekryteringsportalen Recruto

Överförmyndarenheten lägger löpande ut annonser i portalen. Logga in där regelbundet om du är intresserad av nya uppdrag, så missar du ingen viktig infomation. 
Uppdrag i rekryteringsportalen 

För att kunna se aktuella annonser och anmäla intresse för nya uppdrag behöver du vara inloggad i Recruto.

Provisum Ställföreträdare - vår nya e-tjänst

En nyhet för i år är att det nu finns möjlighet till att kommunicera med oss helt digitalt via vår nya e-tjänst Provisum. Det innebär att du både kan få och skicka handlingar i dina ärenden. Du kan även göra digitala kompletteringar i Provisum.

E-tjänsten Provisum