Till navigation Till innehåll (s)

Nyheter

Här hittar du information om olika saker som är aktuellt på överförmyndarnämnden. Det kan handla om rekryteringsportalen Recruto, vår e-tjänst eller olika utbildningar vi erbjuder för dig som är god man eller förmyndare.

Förenklad delgivning

Från och med maj månad går överförmyndarnämnden i Norrort över till ett nytt förfarande vad gäller expediering av nämndbeslut. Överförmyndarnämnden kommer att tillämpa förenklad delgivning.

Att delges något betyder att det räknas som att man har tagit emot det. Det har betydelse bland annat när det gäller tider för att svara eller överklaga.
För att vara säker på att du får handlingen som du ska ta del av skickar överförmyndarnämnden två brev.

Det första brevet innehåller det som du ska delges, i detta fall beslut från nämnden. Det andra brevet, som skickas nästa arbetsdag, är ett kontrollmeddelande som berättar att det första brevet har skickats.

Om du bara får kontrollmeddelandet, men inte brevet med själva handlingen, måste du kontakta överförmyndarnämnden snarast. Du är delgiven två veckor efter att det första brevet skickades. Vilket datum som brevet skickades framgår av kontrollmeddelandets text.

Årsredovisning 2023

Det är nu dags att börja sammanställa din årsräkning för år 2023. På vår hemsida hittar du våra blanketter för årsräkning och redogörelse. Lämna gärna in din årsräkning och redogörelse via vår e-tjänst: stf-sollentuna.provisum.se. Där kan du föra in post för post för din huvudmans inkomster och utgifter. Har du redan sammanställt din årsräkning kan du lägga in de sammanställda beloppen direkt under menyn löpande redovisning. Du loggar in med Bank-ID.

Varje år djupgranskas ett antal årsräkningar. I år kommer nya ställföreträdare och även några som har många uppdrag att djupgranskas. Om dina årsräkningar blir föremål för djupgranskning kommer du bli meddelad vilket underlag du behöver skicka in.

Sista dagen för inlämning av årsräkningen är 29 februari 2024. 

Observera att överförmyndarnämnden endast godtar inkomna redovisningar via post eller via e-tjänsten.

Så här gör du din årsredovisning

Film om årsräkning i e-tjänsten

Nedan kan du se en film om hur man upprättar en årsräkning i e-tjänsten.

 

Provisum Ställföreträdare - e-tjänst

Använd vår e-tjänst för att enkelt ansöka eller redovisa digitalt. Årsräkningar som inkommer via e-tjänsten prioriteras! E-tjänsten Provisum

Support för e-tjänst

Supporten är aktiv vardagar mellan kl 8-17.

Kontaktuppgifter:

E-post: stf@provisum.se

Telefon: 072-2029233

Digital post

Från och med september 2023 kommer nämnden att börja skicka post digitalt till dig som har en elektronisk brevlåda. Det gäller de flesta sortens brev, men i nuläget inte uttagstillstånd eller registerutdrag. Om du har en digital brevlåda såsom Kivra eller liknande, så kommer du att få dina brev dit. Har du ingen sådan brevlåda kommer breven med post som vanligt.

I din e-post kommer du att få meddelande om att du har nytt brev från Sollentuna kommun i din digitala brevlåda.

Rekryteringsportalen Recruto

Överförmyndarenheten lägger löpande ut annonser i portalen. Logga in där regelbundet om du är intresserad av nya uppdrag, så missar du ingen viktig infomation. 
Uppdrag i rekryteringsportalen 

För att kunna se aktuella annonser och anmäla intresse för nya uppdrag behöver du vara inloggad i Recruto.