Till navigation Till innehåll (s)

Välkommen till kulturskolan! 

Kulturskolan erbjuder kurser för barn och unga i musik, dans, teater, akrobatik, bild och skrivande. Våra elever och lärare skapar ett stort utbud av konserter och kulturevenemang i och utanför kommunen. Vill du vara med? Välkommen till oss!

Coronaviruset

Vi följer Folkhälsomyndighetens och Skolverkets rekommendationer. Kom därför inte till kulturskolan om du har symptom, även om de är milda. Distansundervisning och fjärrundervisning (lektion i realtid) ersätter i flera fall den vanliga undervisningen. Det handlar då om grupper med fler elever än 5 elever. Om du av oro för smitta inte vill gå till dina vanliga lektioner i kulturskolan, prata med din lärare om distansundervisning.
 

Sollentuna kommuns information om Coronavirus

Sök lediga tider i kurskatalogen

Välkommen att anmäla ditt barn till kulturskolan! I vår kurskatalog hittar du alla lediga ämnen och tider som erbjuds just nu. 

Sök ämnen och lediga tider

Alla elever, lärare och föräldrar har ett konto i Study Along för kommunikation. Här hanterar du kursbokningar och tar del av delat kursmaterial. 

Logga in på ditt konto

Kom på våra evenemang!

Kulturskolan är en viktig del av kulturlivet i Sollentuna. Våra lärare och elever gör regelbundet konserter, dansuppvisningar och utställningar. Här sänder vi också liveopera från Metropolitan och vi erbjuder en scen för professionella grupper.

Kulturskolans evenemang

Evenemang med elever och lärare våren 2020

Med anledning av coronaviruset flyttas alla kulturskolans evenemang framåt. Vi återkommer med information framöver.

April

  • Konstutställning: Den 16 mars till och med den 13 maj, konstutställning av bildelever på socialkontoret
  • Elevkonsert: Den 27 april kl 18.30 i Stenhammarsalen på kulturskolan. Fri entré. 
  • Bandkonsert: Den 29 april kl. 18.00 i kulturskolans teater. Fri entré. 

Maj

  • Konstutställning: Den 16 mars till och med den 13 maj, konstutställning av bildelever på socialkontoret.
  • Dansföreställningarna-"De fyra elementen": Den 11 maj till  och med den 14 maj kl. 18.00 och 19.00 alla kvällar i kulturskolans teater. Våra dansare visar verk med de fyra elementen som tema.
  • Pianouppspel: Den 14 maj kl. 18.30 på kulturskolan.
  • Disney on Stallbacken: Den 15 maj kl. 19.00 på Stallbacken kultur. Välkomna till en magisk upplevelse på en av Sollentunas vackraste platser! Musikalelever från kulturskolan bjuder på en sprakande musikalshow med gamla och nya låtar från Disneys filmer, med sång, teater och koreografi. Denna föreställning för hela familjen vill du inte missa! Biljetter kostar 50 kronor och de hittar du via biljettlänken till alla våra evenemang. 
  • Rockkonsert: Den 19 maj i kulturskolans teater. Fri entré.
  • Pianokonsert: Den 20 maj kl. 19.00 på Stallbacken kultur. Fri entré. 
  • Avslutningsvecka: Den 25 maj till och med den 31 maj kan du se föreställningar, konserter och konstutställningar på kulturskolan och Stallbacken kultur. Särskilt program för detta kommer senare i vår.

Följ oss i sociala medier!

Sollentuna Kulturskola på Facebook

Sollentuna Kulturskola på Instagram

Sollentuna kulturskola

Adress
Rudbecks väg 143 E

Telefonnummer
08-579 210 00

E-post
kontaktcenter@sollentuna.se