Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Kulturskolan

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Kontaktcenter tar emot dina ärenden.
Telefon: 08-579 210 00
Måndag till torsdag kl 8-17, samt fredag kl 10-17.
kontaktcenter@sollentuna.se

Musik, dans, teater, bild och skrivande för dig som gillar att uttrycka dig konstnärligt. Kulturskolan erbjuder verksamhet för barn och unga mellan 3-21 år.

Var med och bidra genom att komma på konserten VIDGA DITT HJÄRTA, söndag 14 februari, kl 14 & 17 i Rudbecks aula, Malla Silfverstolpes väg 3, Sollentuna. Köp biljetter här: http://www.tickster.com/sv/events/search?q=sollentuna

Alla medverkande ställer upp ideellt. Insamlingen går oavkortat till integrationen av flyktingfamiljer som bosätter sig i Sollentuna - ett samarbete mellan Sollentuna kommun och Svenska kyrkan i Sollentuna.

Medverkande

Shirly Clamp, Shoo Shoo Sisters, Jakob Stadell, Doreen Månsson, Hanna Hedlund och Anna-Lotta Larsson. Två föreställningar, kl 14 och 17.

Från Sollentuna medverkar

  • Sollentuna kulturskola, både elever och lärare
  • Arena Satelliten - En grupp ungdomar hjälper till med ljud och ljus.
  • Elever från International School
  • Sollentuna Gosskör, Sollentuna gospel & Juniorgospel, från Svenska kyrkan

Dirigenter: Maria Stadell och Karin Runow.

 

Nya medarbetare vid kulturskolan

Anna Randelin är Sollentuna Symfoniorkesters nya oboist. Anna fick sina första oboelektioner i musikskolan på Åland och går nu sitt andra år på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Under våren hoppas vi få höra mycket av Annas vackra oboespel. Nästa konsert med orkestern är i St Eriks kyrka, tisdagen den 10 maj, kl 18.30.

Claes Hässlemark är kulturskolans nya pianolärare för elever som spelar i grupp om fem till åtta elever. Claes kommer närmast från Nacka musikskola där han arbetat under några år som pianolärare. Claes började spela piano i tidiga år, klassisk inriktning med verk från tonsättare som Bach, Mozart, Beethoven och Chopin. I tonåren kom också ett intresse för improvisation som fick Claes orienterad mot blues, jazz och på senare även countrymusik. Sin utbildning har Claes från musikhögskolan i Örebro. Är också en bra gitarrist och sångare. Under hela karriären har Claes upplevt ett starkt föräldrastöd – viktigt i många avgörande skeden.

Timothy Pilotti är utbildad skådespelare i Finland och vid teaterhögskolan i Stockholm, och har många års erfarenhet av teater och scenkonst. Timothy har också en stor passion för Kina, bland annat studerat jingju (den sk. Peking opera). Detta innebär att drama och teaterämnet i kulturskolan får en ny inriktning med en hel del akrobatik. Kulturskolans nya teaterscen beräknas vara klar till vecka 10. Fram tills dess bedrivs dramaundervisningen på måndagar i gymnastiksalen på Rudbecks väg 143 A. På torsdagar i danssalen i Edsbergs bibliotek.

Skrivarverkstaden är kursen för dig som är nyfiken på att skriva.
Vad är egentligen poesi? Hur skriver man en novell? På skrivarverkstaden låter vi fantasin flöda och prövar att skriva olika typer av texter, allt från dikt till drama. Det kommer även finnas tillfälle för de som vill att läsa upp sina texter. Kursen kan sökas av alla mellan 10 och 15 år som är nyfikna på att skriva, oavsett om du har skrivit mycket eller lite tidigare. Ledare för kursen är Nikolina Nordin som är skrivpedagog och poet. Kursen hålls på Sollentuna bibliotek och startar vårterminen 2016 v. 3 (måndagar och ev. tisdagar beroende på antalet deltagare).

Kulturskolan söker elever...

Kulturskolan söker elever som vill spela oboe, fagott, tvärflöjt, klarinett och saxofon. Till anmälan.

Till våren 2016 startar vi en dansgrupp för killar från 12 år och uppåt. Vi dansar en blandning mellan street och modern dans/jazz med både golvteknik och akrobatik. Alla killar på olika nivåer är välkomna till denna dansgrupp på onsdagkvällar. För mer information och intresseanmälan, kontakta Karolin Nyman på kanym_s@edu.sollentuna.se.

Kulturskolans skrivarkurs har startat med Nikolina Nordin som ledare. Det finns fler lediga platser. Anmälan
När: Måndagar kl 16-18
Plats: Sollentuna bibliotek, vån 2 "Grupprummet"

Vill du vara med i Sollentuna Symfoniorkester?

Orkestern har runt 45 medlemmar bestående av elever, lärare och amatörmusiker i kommunen. Vi söker fler som vill delta! Höstkonsert tisdag 24 november kl 18.30 i St Eriks kyrka!
E-posta: fredrik.torgnysson@sollentuna.se


Läs gärna denna information innan du anmäler dig - gäller all undervisning

Du måste vara folkbokförd i Sollentuna kommun för att få gå i kulturskolan. Om du deltar i en verksamhet men flyttar från kommunen under terminens gång behåller du din plats terminen ut.

Kulturskolan garanterar 26 undervisningstillfällen under ett läsår, oftast runt 12 tillfällen under hösten och runt 14 gånger under våren. Uppvisningar, konserter och andra evenemang räknas in i dessa tillfällen. När eleven blivit antagen och eleven/målsman accepterar lektionstid och plats är eleven/målsman betalningsansvarig för hela terminen. Detta gäller oavsett om eleven uteblir från hela terminen eller uteblir från enstaka lektionstillfällen.

Notera också att avanmälan är obligatorisk när eleven slutar i kulturskolan. Det räcker alltså inte med att informera enbart läraren om att elev avslutar sin medverkan. Kulturskolans kansli behöver få en skriftlig bekräftelse på detta. Om ingen avanmälan sker har eleven kvar sin plats. Ej uppsagd plats debiteras. Avanmälan sker här. Om du säger upp din plats eller vill byta ämne ska det ske senast 15 december inför våren och 15 maj inför hösten.

Fakturering sker två gånger per läsår (mars och oktober). Terminsavgifter