Till navigation Till innehåll (s)

Kultur i skolan

Har ni ett tema eller projekt som ni vill förstärka med musik, dans, drama eller bild och form? Då kan vi hjälpa till.

Vi erbjuder estetisk verksamhet under skoltid, eller på fritidstid. Och utbildning för pedagoger. Vi behöver få in bokningarna i god tid. Så välkommen med er anmälan senast i juni inför höstterminen och senast i december inför vårterminen. Ni kan boka oss för hela terminer eller timvis. 

Priser

  • En pedagog en timme per vecka under en termin 14 500 kr.
  • Timpriser: 60 minuter 1050 kr per pedagog. 45 minuter 950 kr per pedagog

Fiol

Eleverna får bekanta sig med instrumentet på ett lekfullt sätt. Lektionerna leds av en fiollärare och en pianist. Barnen spelar på små fioler. Lektionerna avslutas med en kvällskonsert.

Gitarr 

Eleverna lär sig grunderna för melodi och ackordspel. Lektionerna avslutas med en kvällskonsert.

Brass och träblås

Väljer ni brass- eller träblåsklasser så får eleverna lära sig att spela exempelvis trumpet, trombon, tuba, saxofon, klarinett eller tvärflöjt. Lektionerna avslutas med en kvällskonsert.

Orkester

Orkester med alla olika instrumentgrupper, eller utifrån ert önskemål. Avslutas med en kvällskonsert.

Dans och rörelse

Eleverna får genom dansen utveckla koordination, musikalitet, kreativitet och samarbetsförmåga. Om vi bedriver dansen i era lokaler behövs lämpligt utrymme, samt att en lärare från er verksamhet deltar i samarbete med dansläraren.

Bild och form

Eleverna deltar i workshops där vi provar tekniker inom teckning, måleri och skulptur. I bild och form strävar vi efter att utveckla elevernas bildspråk och uttryckssätt. 

Drama 

Inom förskolan kan dramalek stimulera barnens fantasi och gruppkänsla. Drama kan användas för att stärka gruppen genom trygghets- och samarbetsövningar och vid arbete med med skolämnen kan processdrama användas. Drama kan också användas inom IVIK och SFI som språkträning.