Till navigation Till innehåll (s)
Konsert

Evenemang på Stallbacken kultur

Lunchprogrammen drar igång igen i september 2024. Vi bjuder på ett blandat program med både musik och föreläsningar. Fri entré, men du måste boka i förväg.

 • Tid: torsdagar 13:00 – 13:45
 • Plats: Stallbacken kultur, konsthallen

Lunchprogram hösten 2024

 • 12 september. Föreläsning med Gunnar Bjursell: Den kulturella hjärnan.
 • 19 september. Konsert med Vono vokalensemble.
 • 26 september. Konsert med Kungliga Musikhögskolan.
 • 17 oktober. Höstkonsert med Sollentuna Musikklasser.
 • 24 oktober. Konsert Kammerton.
 • 31 oktober. Djungel ljud med Diva Cruz.
 • 7 november. Konsert med Kungliga Musikhögskolan.
 • 14 november. Per Ragnar läser poesi.
 • 21 november. Konsert med Daniel Hormazabal.
 • 28 november. Konsert med Kungliga Musikhögskolan.
 • 5 december. Woodlands + Bäckafall - keltiskt & svenskt på nyckelharpa, harpa, fiol & gitarr.
 • 12 december. Kom och sjung i kör på lunchen: Lucia- och julsånger

Boka din plats här

Presentation av programmen

12 september: Föreläsning med Gunnar Bjursell

Den kulturella hjärnan. Kultur och miljö påverkar vår hjärna och därmed hälsa, välbefinnande och lärande. Professor emeritus Gunnar Bjursell håller föreläsning om den kulturella hjärnan.

Kulturella hjärnan - webbsida

19 september: Konsert med Vono vokalensamble

VoNo är en professionell vokalensemble vars mål är att utveckla och förnya vokal scenkonst som berör. De tolv sångarna och konstnärlig ledare Lone Larsen har sin musikaliska bas i den klassiska körrepertoaren och arbetar med improvisation och kreativt medskapande som metod för att skapa ett unikt musikaliskt uttryck.

Mod, lekfullhet och solistisk självständighet i kombination med noggrant utmejslad mångstämmig körmusik ger omväxling och ett starkt samspel med publiken.

VoNos föreställningar, konserter och filmer har humanistiska frågor och hållbarhet i fokus. Ensemblen är hemmahörande i Stockholm och har en omfattande turnéverksamhet framför allt i Norden och Europa. VoNo startades 1999 under namnet Voces Nordicae.

26 september: Konsert med Kungliga Musikhögskolan

Studenter från Kungliga Musikhögskolan håller konserten. Program kommer.

17 oktober: Konsert med Sollentuna Musikklasser

Höstkonsert med 60 elever från Sollentuna Musikklasser.

24 oktober: Konsert Kammerton

Duo Palladio – Leo Florin & Jevgenia Siros Med sprudlande kreativitet och teknisk briljans trollbinder Duo Palladio lyssnare över hela världen med fängslande konserter.

Från Bach till Rossini och Mozart till Saint Saens – duons program består av den klassiska musikens mest kända verk i nya spännande arrangemang. Varmt välkomna till Stallbacken den 24 oktober och ett program med den klassiska musikens pärlor.

31 oktober: Djungelns ljud med Diva Cruz

Djungelns ljud är en interaktiv barnföreställning där Marimba de Chonta kombinerats med andra slagverksinstrument från Colombias stillahavskust. Barnen sjunger, dansar och spelar traditionella sånger från Colombia på spanska och svenska.

7 november: Konsert med Kungliga Musikhögskolan

Studenter från Kungliga Musikhögskolan håller konserten. Program kommer.

14 november: Per Ragnar läser poesi

Välkommen till ett program där skådespelaren Per Ragnar läser några av sina favoritdikter. Dessa varvas med svensk pianomusik med Patrik Sandin vid flygeln.

Per Ragnar har många ansikten. Känd som författare, folkkär skådespelare, lyriker, regissör, Tv-producent, programledare, med mera. Som författare har han skrivit över tjugo böcker. Patrik Sandin är verksam som sångare, dirigent och organist samt konstnärlig ledare för Ersta kulturscen vid Ersta diakoni.

Tillsammans har Per och Patrik samverkat i diverse program. Bland annat spelade de under flera år föreställningen Luther död eller levande skriven av Per och som spelades i över 400 kyrkor.

21 november: Konsert med Daniel Hormazabal

Daniel Hormazábal är en mångfacetterad konsertpianist som är välförankrad hos den tradition-ella konsertpubliken, men som även har ett brinnande intresse av att knyta an till en yngre gene-ration lyssnare samt att utmana den konventionella konsertformen.

Han har genom ett långt samarbete med Kungliga Operans avdelning ”Unga på Operan” introducerat klassisk musik för en yngre publik, ofta i samarbete med sångare, skådespelare och dansare, men även som solist.

Vid sidan av sin solokarriär har Daniel ett stort intresse av att spela kammarmusik, inte minst med sin prisade pianotrio ”Trio Skandinavia.” Sedan sin kandidatexamen från Kungliga Musik-högskolan i Stockholm 2011, har han framträtt som solist och kammarmusiker runtom i Europa, USA och Kanada samt regelbundet framträtt på flera festivaler i Norden och Italien. 2016 tog han examen från Edsbergs Slott, där han studerade för professor Mats Widlund, med en fullsatt diplomkonsert i Grünewaldsalen, Stockholms Konserthus.

Daniel har blivit tilldelad flera priser och stipendier, bland andra pris i Ljunggrenska tävlingen i Göteborg, S:t Johannes logens stora musikstipendium, Kungliga Musikaliska Akademiens Nationella Stipendier flera år i rad samt deras stora ensemblestipendium tillsammans med Trio Skandinavia.

28 november: Konsert med Kungliga Musikhögskolan

Studenter från Kungliga Musikhögskolan håller konserten. Program kommer.

5 december: Woodlands + Bäckafall: keltisk & svenskt på nyckelharpa, harpa, fiol & gitarr

Woodlands Bäckafall är powerkvartetten som slår ihop svensk midsommar med den irländska puben. Skapat av två etablerade duos inom svensk och keltisk folkmusik blåser de liv i den traditionella låtskatten från Irland, Skottland och Sverige på keltisk harpa, gitarr, fiol, nyckelharpa och sång. Sånger på gaeliska, franska och engelska vävs lekfullt ihop med ösiga reels, smäktande valser och mystiska ballader i en indragande helhetsupplevelse.

Bandmedlemmarna Kristina Leesik, Justyna Krzyżanowska, Fredy Samuel Lundh och Hampus Grönberg har studerat vid landets musikhögskolor (Kungl. Musikhögskolan, Högskolan för Scen och Musik) och fördjupat sig i den keltiska musiken utomlands (Royal Conservatoire of Scotland, University of Limerick).

2023 erhöll de Kungl. Musikaliska Akademiens ensemblestipendium och planerar att släppa sin debutskiva 2025. De har spelats i radio (Folkmusiken i P2, live på P4 Göteborg) och uppträtt på flera betydande festivaler såsom Umefolk, Göteborg Folk Festival och Saltofolk. Sommaren 2023 stod Woodlands+Bäckafall för musiken i den nyskrivna folkmusikmusikalen “Gruvfruns Guld” av Hampus Grönberg och Marit Eriksson i Falu Koppargruva.

12 december: Kom och sjung i kör på lunchen: Lucia- och julsånger

Kom till Stallbacken kultur och sjung av hjärtans lust!
Vi sjunger lucia- och julsånger. Maria Stadell som är en mycket erfaren körledare kommer att leda er i sången. Inga förkunskaper krävs

De första fem minuterna ägnas åt att tillsammans värma upp rösten. Vi fokuserar sedan på sångglädje och den musikaliska upplevelsen i stunden.

 • Körledare: Maria Stadell.
 • Piano: Marcus Möller.