Till navigation Till innehåll (s)

Välkommen att fira nationaldagen digitalt med oss!

Den 6 juni bjuder Sollentuna kommun in till ett traditionellt nationaldagsfirande, men på grund av rådande pandemi blir firandet digitalt i år. Det blir en stämningsfull dag med musik av artisten Helen Sjöholm, Sollentuna Voices och Leesik/Jacobsson/Lång.

Eftersom vi fortfarande befinner oss i ett allvarligt läge med covid-19 så kan vi inte genomföra det traditionella nationaldagsfirandet i Edsbergsparken i år. Istället blir årets firande den 6 juni digitalt. Det blir ett traditionellt och högtidligt firande precis som vanligt, och du har möjlighet att delta var du än befinner dig!

- Även i år bjuder vi in till ett digitalt nationaldagsfirande. Jag är stolt över att vi i Sollentuna kommun inte ställer in, utan vi ställer om och ger Sollentunaborna en fantastiskt fin nationaldag trots omständigheterna. Men nästa år hoppas jag att vi återigen kan fira tillsammans i Edsbergsparken, säger Thomas Nyman, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

På årets nationaldag gästas vi av Helen Sjöholm som bland annat kommer sjunga Nationalsången tillsammans med vår programvärd Jakob Stadell.  Jakob kommer dessutom intervjua Helen, som fick sitt stora genombrott som Kristina i musikalen Kristina från Duvemåla 1995. Det blir även ljuva toner av folkmusik från Leesik/Jacobsson/Lång samt Kulturskolans barnkör Sollentuna Voices. Björn Karlsson (M), ordförande i kommunfullmäktige, håller tal och Thomas Nyman (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden och Brottsförebyggande rådet håller tal och presenterar vinnarna av Sollentuna trygghetspris.

- Jag är otroligt glad att Helene Sjöholm gästar oss på årets nationaldagsfirande. Att se och höra henne sjunga så vackert med Edsbergs slott som kuliss gör denna nationaldag extra minnesvärd och unik, säger Eva Wiström, förvaltningschef för kultur- och fritidskontoret.

Hela programmet hittar du på:

sollentuna.se/nationaldagen

Där hittar du även länken till det digitala nationaldagsfirandet som publiceras den 6 juni kl. 9.00.

Årets gästartist Helen Sjöholm

Helen Sjöholm har under sin karriär bland annat belönats med det prestigefyllda teaterpriset Guldmasken två gånger. Hon har tilldelats Thalia-statyetten för sin roll som Kristina och 2018 mottog hon den kungliga medaljen ”Litteris et Artibus” för framstående konstnärliga insatser som sångerska och skådespelerska.

Till nyhetsarkivet