Till navigation Till innehåll (s)

Fritidshem

Alla elever har möjlighet att ha fritids på Rösjöskolan. Eleverna har fritids i sin hemvist på skolan Rösjögården (åk 4-6), Arken, Fortet och Växthuset (FKL).

Vi arbetar för ett fritidshem som kopplar ihop skola med fritidsverksamhet. Det estetiska och praktiska blandas med matematik, språk och andra teoretiska ämnen i vår vardag. 

På eftermiddagarna är vi ute så mycket som möjligt, men det erbjuds också andra aktiviteter som lek i idrottshallen, bakning, simning och skapande verksamhet.

De korta stunderna för samtal mellan personal, förälder och barn, vid hämtning och lämning, är viktiga och givande. Dessa samtal sker ofta i kapprummet, inne på fritids eller ute, där det passar för stunden så att föräldrar kan få en chans att få veta mer om hur dagen har varit.

  • Fritids öppnar 7.00 och stänger 17.00.
  • Vårdnadshavare vars barn har omsorgsbehov utanför ramtiden ska kontakta fritidsansvarig.
  • På morgonen öppnar vi på Fortet (kl. 7.45 går alla elever till sina respektive avdelningar) De elever som är kvar efter 17.00 är på Fortet.

Behöver du kontakta våra fritidsavdelningar så når du dem på telefonnummer:                                                               

Fortet- åk 1-3                                    073-915 17 08

Rösjögården- åk 4-6                        073-915 10 57

Växthuset- FKL                                 073-915 17 23

Arken- AGR                                        073-915 10 69

 

Om någon annan än vårdnadshavaren ska hämta barnet, så måste vårdnadshavare lämna ett skriftlig medgivande om barnet får gå hem själv eller tillsammans med någon annan.

Mer om fritidsverksamhet för skolbarn..