Till navigation Till innehåll (s)
Blyertsteckning

Praktiskt estetiska ämnen

För att utveckla barns kreativa förmåga erbjuder vi bild, musik, idrott och slöjd med utbildade ämneslärare i välutrustade ämnessalar redan från lägre åldrar.

Praktisk Estetiska ämnen
I Bild får eleverna lära sig kommunicera med bilder, arbeta med olika material och hitta egna uttryck. Det digitala arbetet i Bild är en naturlig del av ämnesinnehållet. Rörelseglädje är en viktig del av Idrotten på Rösjöskolan. Hinderbanor inspirerar till motorisk träning och vår fantastiska närmiljö ute erbjuder fina möjligheter till orientering, fotbollsplaner på gräs och grus samt egen spolad skridskobana på vintern. På Musiken arbetar eleverna med sång och ensemblespel. Här erbjuds möjlighet till samarbete i ensemblespel och chans att få uttrycka sig genom musiken. Den finmotoriska träningen som Slöjd erbjuder är svårslagen. Här arbetar eleverna i olika material med trä, metall och textil. 

På Rösjöskolan samlas alla lärare i praktiskt estetiska ämnen samt bilblioteket i ett eget arbetslag. Det innebär att kvalitén säkerställs och ämnesspecifik pedagogik kan utvecklas.