Till navigation Till innehåll (s)

Makerzone är till för att utforska! 

På Makerzone finns digitala och fysiska material som du har tillgång till under ditt besök.

Så här kan ni använda Makerzone

Ni kan hålla en lektion i Makerzones spännande lokaler och så kan ni använda olika material som till exempel exempel 3D-skrivare, VR-glasögon och olika robotar. 

Eftersom all personal inte finns på plats ännu har vi begränsade möjligheter att kunna förbereda eller stödja inför/under besöket. Därför behöver ni själva planera och genomföra lektioner och aktiviteter på Makerzone. 

Boka ditt besök på Makerzone

Ett urval av material på Makerzone

Dash & Dot

Dash & Dot är robotar kan utföra en mängd olika saker. Alla kommandon programmeras på din läsplatta och överförs sedan till robotarna via Bluetooth.

Med Dash & Dot kan du på ett roligt sätt få grundläggande kunskaper i logiskt tänkesätt, sekvensiella händelseförlopp, samarbete, kommunikation samt digital kompetens. Robotarna kan användas från förskoleålder upp i mellanstadiet.

LEGO Education WeDO 2.0

LEGO Education hjälper dig att utveckla elevernas färdigheter inom STEAM, kodning, programmering och robotik. Fokus ligger på problemlösning och hands-on-inlärning. 

Makey Makey

Makey Makey är ett uppfinningskit där du använder elkomponenter för att åstadkomma ljud, ljus eller rörelse.

Kitet består av ett kretskort, en USB-kabel och ett antal krokodilklämmor. Med den här enkla kopplingen kan du bygga ditt eget tangentbord eller spelkonsol för att till exempel spela spel eller komponera ihop egen musik med hjälp av frukt, lera och andra spännande material. maky maky passar också perfekt när man vill undersöka sluten strömkrets. 

LEGO® Education SPIKE™

LEGO® Education SPIKE™ Prime är en kraftfull undervisningslösning för kunskapsområden inom STEAM för mellan- och högstadiet. Lösningen kombinerar LEGO klossar, Scratch-programmering och en programmerbar hubb med flera portar för att hjälpa eleverna att vara trygga i sin inlärning.