Till navigation Till innehåll (s)
-

Sportlov på Makerzone

Under sportlovet vecka 9 öppnar vi dörrarna för kreativa barn- och ungdomar som är intresserade av digitalt skapande.

Anmälan

Vi kommer att ha tre olika kurser utspritt på tre dagar. Varje kurs riktar sig till olika stadier. Till varje kurs finns erfarna ledare som hjälper till och guidar deltagarna. All undervisning sker på svenska.

Kurserna passar och anpassas för barn och ungdomar i åk 4-9. Grupperna består av ca 20 deltagare.

Anmälan sker via länken och är bindande*. Först till kvarn om platser. Anmälan görs av vårdnadshavare. Bekräftelse på antagning skickas ut vecka 8 via e-post.

*  Vid eventuell sjukdom så fylls platser från en reservlista.

Länk till anmälan

Kurserna

Måndag - onsdag, kl. 09.00 - 12.00

Måndag 28 februari kl 9.00 - 12.00
Micro:Bits för dig som går i åk 4-5
Vi introducerar Micro:Bits som är en liten dator som du programmerar med hjälp av en Ipad. Du får lära dig programmera egna enklare program och koppla på olika tillbehör till Micro:Bits. Inga förkunskaper krävs. Passar även de som arbetat med Micro:Bits tidigare men vill utveckla sina kunskaper.  

Tisdag 1 mars kl 9.00 - 12.00
Rita och skapa i cad och printa i 3D skrivare + skapa ditt eget mobilställ för åk 6-7
Här går vi igenom grunderna i innovationsprocessen och försöker hitta kreativa lösningar på mobilställ som vi sedan ritar och designar i ett cadprogram.  Sist men inte minst skriver vi ut den färdiga produkten i en av våra 3D skrivare. Inga förkunskaper krävs.

Onsdag 2 mars kl 9.00 - 12.00
Lös problem med Fable-robotar för åk 8-9
Här arbetar vi problemlösning och programmering med våra Fable-robotar. Du får en grundkurs i syntax och programmering som tillhör robotarna för att sedan försöka lösa olika utmaningar som robotarna kan hjälpa oss med. Inga förkunskaper krävs.