Till navigation Till innehåll (s)
-

Höstlov på Makerzone

Kom till oss på Makerzone och arbeta kreativt under höstlovet.

Under höstlovet vecka 44 öppnar vi dörrarna för kreativa barn- och ungdomar som är intresserade av digitalt skapande. Vi kommer att ha 4 olika kurser igång samtidigt i lokalen med ett maxantal på 6 deltagare i varje kurs. Till varje kurs finns en erfaren ledare som hjälper till och guidar deltagarna.
Kurserna passar och anpassas för barn och ungdomar i åldrarna 9-15 år.
Medhavd lunch kan intas i Makerzones lunchrum och det finns även några lunchrestauranger i närområdet.
Anmälan sker via länken och är bindande*. Först till kvarn om platser. Anmälan görs av vårdnadshavare.

Anmäl dig här 

Måndag - onsdag, kl. 09.00 - 14.00, medhavd lunch 11.00 - 11. 45

Berätta med film

Här går vi igenom grunderna i hur man kan fotografera och filma på ett så bra och proffsigt sätt som möjligt. Vi skriver manus och gör tillsammans en film framför greenscreen som vi redigerar till en färdig produkt.

Rita och skapa i cad och printa i 3D skrivare + skapa i VR

Här går vi igenom grunderna i innovationsprocessen och försöker hitta kreativa lösningar som vi sedan ritar och designar i ett cadprogram. Sist men inte minst skriver vi ut den färdiga produkten i en av våra 3D skrivare. Du får även testa vår VR utrustning och där fokus ligger på att skapa olika virtuella miljöer.

Designa och återbruka med vinylskärare / designa smycken

Här går vi igenom hur vi väljer att köpa vissa saker utifrån reklam och påverkan för att sedan designa ett eget tryck som vi sätter på ett klädesplagg, ett par skor, en väska eller något annat som vi kan återbruka. Du tar själv med dig det material som du vill använda för att trycka på. Det kan vara porslin, textil, skor, väskor mm.

Lös problem med robotar

Här arbetar vi problemlösning och programmering med våra robotar Dash, Fable och Sphero Bolt. Du får en grundkurs i syntax och programmering som tillhör robotarna för att sedan lösa olika utmaningar. Efter lunch får du skapa fritt med robotarna.