Till navigation Till innehåll (s)

Studievägledning 

Studievägledarna hjälper dig med att planera din utbildning. Vägledning är en process som ska underlätta förståelsen av dig själv och din omgivning. Du väljer själv målsättning för din framtid.

Vägledarens uppgift är att hjälpa dig att hantera frågor när det gäller utbildning och yrkesval. I ditt möte med vägledaren samtalar vi om framtiden och de olika valmöjligheter som finns inom utbildningar och yrken. Du får information om olika utbildningsvägar och studieekonomi. Målet med vägledningssamtalet är att du ska bli medveten om dig själv och vilka alternativ som finns. Du får underlag för att kunna fatta ett väl genomtänkt beslut så att du kan gå vidare in i framtiden. I en vägledningsprocess är det bra att du själv är aktiv och skaffar dig mer information om det du är intresserad av.

Läser du redan nu inom Vuxenutbildningen kan du vända dig till studievägledaren vid din skola. Alla våra utbildningsanordnare har en studievägledare tillgänglig, där kan du få hjälp med ansökan, studieplanering, CSN-frågor samt andra frågor.

Till Kunskapsparkens studievägledare kan du ställa frågor via e-post eller boka en tid med någon av våra studievägledare via vårt bokningssystem och bland annat få hjälp med:

  • Vägledning samt information om studier och yrken
  • Planering av studier och Information om studiefinansiering

Ta alltid med dig betyg och andra viktiga handlingar till studievägledningen. Om du förbereder besöket blir det lättare för oss att ge dig den hjälp du behöver. Du kan till exempel skriva ner dina tankar och funderingar, och titta igenom kursutbudet i Webbkatalogen.

Boka tid hos en studie- och yrkesvägledare

OBS! Maila till kunskapsparken@sollentuna.se om du har skyddad identitet och vill boka en tid för studievägledning.