Till navigation Till innehåll (s)

Åk 7-9

På högstadiet går ca 370 fantastiska ungdomar som vi varje dag försöker utmana till nyfikenhet och vetgirighet och som också varje dag utmanar oss på skolan med frågor, diskussioner och “tonårsblivande”.

Högstadietiden sammanfaller ju för många med puberteten, vilket är en omvälvande och utvecklande tid i livet som kan vara både spännande, fantastisk och stundtals jobbig. Alla vi som arbetar på högstadiet tycker att det är den härligaste åldern att få jobba med eftersom det är en period i livet då man utvecklas snabbt och behöver vuxna att utmanas av. Högstadieeleverna håller för det mesta till i H-huset - det högsta och längsta huset på skolans område. 

På högstadiet har vi mellan 29-32 elever i varje klass. Ansvaret för varje klass delas av två mentorer. Mentorerna blir dina viktigaste lärare som håller utvecklingssamtal med dig och följer dina resultat och håller kontakt med dina vårdnadshavare. Du kommer få fler lärare än du förmodligen haft på mellanstadiet. Det finns ju 17 ämnen i skolan, men eftersom många lärare undervisar i flera ämnen, kanske du har mellan 12-15 lärare beroende på vilket språkval du läser och i vilken klass du går. I NO undervisar vi i 20-grupper genom att blanda två klasser i tre grupper. I flera ämnen, t.ex. slöjd, musik och hemkunskap, har du undervisning i halvklass. 

Elevrådet, värdegrundsrådet och matrådet är viktiga funktioner på en skola. I elevrådet har du möjlighet att vara med och påverka skolan, men också bidra till en härligare stämning genom att vara med i eventgruppen. Värdegrundsrådet spelar en viktig roll för att påverka skolans värdegrundsarbete där dina upplevelser och erfarenheter bidrar till att vi jobbar med just de frågor som är mest aktuella. Att träna sig i demokratiska arbetsformer är en viktig del av skolans arbete vilket bl.a. görs på klassråd och mentorstid.

Det viktigaste som sker varje dag är förstås alla lektioner i alla ämnen. Här kommer du att få möta alla våra fantastiska och engagerade lärare som jobbar stenhårt för att hitta de bästa metoderna och materialet för att var och en ska utvecklas på sin nivå och utifrån sina förutsättningar. Vi har också flera speciallärare som hjälper både lärare och elever att komma vidare.

Du kommer att få arbeta med både analogt studiematerial, såsom böcker, skrivböcker och slöjd- och labbutrustning, men oftast använder du dig av din iPad och ditt tangentbord för att ta del av undervisningsmaterial och för att arbeta i olika appar och onlinetjänster. Vi jobbar systematiskt för att utveckla din digitala kompetens, för att du ska känna dig tryggare och mer kompetent i vår digitala samtid.

Du kommer att ha tillgång till ett eget skåp där du kan förvara dina tillhörigheter och ladda dina digitala enheter. På rasterna finns bl.a. pingisbord att spela på, soffor att hänga i, en synt att spela på och fotbollsplan och basketplan att spela på.