Till navigation Till innehåll (s)

Årliga evenemang på Edsvik

Varje år arrangeras en lång rad evenemang på Edsvik. Håll utkik efter aktuellt program. Detta är vad som årligen brukar arrangeras.

Vinterfest

För att hålla liv i traditionen med hästar och slädar arrangerar vi tillsammans med Sollentuna hembygdsföreningen en vinterfest i februari. Om vädret tillåter drar hästarna slädar, men om det är mildväder blir det häst och vagn. Korv och fika serveras.

Valborg

Sista april firas Valborg på Edsvik med valborgeld, vårtal och sång. 

Nationaldagen 

Nationaldagenfirandet i Edsbergsparken har blivit en stark tradition. Sollentuna kommun bjuder på ett scenprogram och flera föreningar medverkar med aktiviteter och serveringar. Under Coronapandemin björd vi på ett digitalt firande.

Motorhistoriska dagen

Motorhistoriska dagen den 6 juni anordnas på Edsvik. Karavaner med bilar och motorcyklar kör från olika håll. Arrangörerna brukar vara Automobilhistoriska klubben, Motorhistoriska sällskapet och Motorcykelhistoriska klubben. 

Edsbacka marknad

I september varje år är det marknad på Edsvik i Sollentuna. Ända sedan medeltiden har människor samlats till höstmarknad just här. Alltid tredje söndagen i september. Försäljare från hela landet samlas då på grusplanen vid Edsvik konsthall. Turebergs Friidrottsklubb står bakom arrangemanget

Turebergs friidrott - Edsbacka marknad

En jul för alla

På julafton brukar Edsbergs slott öppna för allmänheten. Verksamheter drivs ideellt.