Till navigation Till innehåll (s)

Välkommen till Edsvik! 

Upplev historia och kultur på Edsbergs slott, ha en picknick i Edsbergsparken, träna i utegymmet och promenera längs strandpromenaden. Eller njut av utsikten över Edsvikens vatten.

Konsten på Edsvik

Edsvik konsthall gick i konkurs hösten 2019. Kommunen har därför tagit över lokalerna och kommer att visa olika tillfälliga utställningar under temat "Kommunen och konsten". Fri entré. 

Utställningen KOMMUNEN & KONSTEN  på Stallbacken kommer vara öppen torsdagar kl. 11.00–19.00, samt lördagar och söndagar kl. 11.00 – 16.00. 

Delar av kommunens konstsamling visas fram till februari/mars och sen kommer en utställning med Gösta Ask, äldre fotografier med Sollentuna motiv och efter det en utställning om "Japanen som försvann" som pågår fram till hösten 2020.

Edsbergs slott 

Edsbergs slott är öppet onsdagar kl. 10 - 15 och söndagar kl. 13 - 15 för visning och olika evenemang. Paradvåningen är inredd för att ge en bild av hur det såg ut då det var ett hem åt familjen Rudbeck. Hit är du också välkommen på teaterkvällar, operasalonger och mycket mer.

Besöksadress: Landsnoravägen 10, Sollentuna

Evenemang på Edsvik 

Gå runt i slottet med mobilguide

Edsbergs slott - kort historik

Vigselrum

Du kan gifta dig borgerligt på Edsbergs slott

Borgerlig vigsel

Edsbergsparken

Här firas nationaldagen och anordnas festivaler och evenemang såsom Edsvik parkstafett i maj och den mycket gamla traditionen Edsbacka marknad i september. Välkommen att ha en picknick i parken, promenera längs strandpromenaden, träna i utegymmet och njuta av utsikten över Edsviken.

Utsiktsplatsen och Oxstallet 

Vid utsiktsplatsen finns sittplatser, lekytor och utegym. Här har du en fin utsikt över Edsviken. 

Historisk utställning 

På stallbacken presenteras Sollentunas och Edsviks historia i den unika utomhusutställningen "Edsvik Sollentuna Sverige – En plats och dess historia".

Edsbacka Wärdshus

Ända sedan 1626 har god mat och dryck serverats på Edsbacka Wärdshus. Krogen ligger läget alldeles invid slottsparken med utsikt över Edsviken.

Edsbacka Wärdshus