Till navigation Till innehåll (s)

Välkommen med era elever! 

Spännande upplevelser för barn och unga i Sollentunas skolor. Kom på skolföreställningar eller besök en kulturhistoriskt miljö som Klasro skolmuseum eller Edsvik slott.

Skolföreställningar

Tappa tand

3-4 februari kl. 9.30 och 10.45, Ålder 4-8 år på Kulturskolan

Ingrid vill inget hellre än att tappa en tand!  Hon vill få pengar från tandfen, precis som storebror, och en glugg att visa upp på förskolan. Ingrid försöker lura tandfen med äppelkärnor och hon målar svart i  munnen. Med tandfens hjälp förstår Ingrid till sist att det faktiskt kan vara bra att ha sina tänder kvar. Och att var sak har sin tid.

Boka biljetter

Millimetermannen

24-25 mars kl. 9.30 och 10.45- Ålder 5-9 år på Kulturskolan

En alldeles vanlig dag får Millimetermannen ett samtal från en teater. Någonting har rasat och de behöver hjälp av ett äkta proffs. På platsen möts han av en hög med bråte och en undrande publik som nu får vänta. Det här skall fixas på momangen! Millimetermannen är en lärorik och humoristisk  föreställning om matematiska mått och enheter. Handlingen utspelas med hjälp av text, rörelse och ljud
samt barnen i publiken.

Boka biljetter

Konstvisningar på Stallbacken

Stallbacken kultur erbjuder skolklasser möjligheten att få en visning i konsthallen vardagar med start 23 januari 2020. Visningarna innebär en runda i konsthallen där kultursekreteraren May Hamaoui Johnson berättar om de olika konstverk som gruppen ser under visningen, vilka tekniker som konstnärerna använt och ett enklare samtal om konst.

Max antal 20 barn per grupp och visningen tar ca 45 min. Skolvisningarna är gratis och måste anmälas och bokas i god tid:

E-post: may.hamaoui.johnson@sollentuna.se, telefon: 08-57921914

Biblioteksvisningar och bokprat

Alla förskoleklasser bjuds in till ett första biblioteksbesök för att lära känna sitt bibliotek och ställa frågor till bibliotekarien. Det går också bra att besöka biblioteket utan visning. Alla bibliotek i Sollentuna bjuder också in skolklasser till biblioteksvisning och bokprat. Skolklasser kan besöka biblioteken i Rotebro och Edsberg när det är obemannat. Här är Meröppet vilket innebär att man kan öppna biblioteket med sitt lånekort och en särskild pinkod. Det går bra att äta medhavd matsäck på alla bibliotek.

Biblioteken i Sollentuna

Konserter och föreställningar

Sollentuna kulturskola erbjuder regelbundet skolföreställningar med musik, dans och teater. Utbudet skickas direkt till varje skola. Vill du ha informationen direkt till din e-postlåda?

Skicka ett mail till kulturskolan

Gör en utflykt i kulturhistorien!

Besök Edsvik 

Det finns flera skäl till att besöka Edsvik med Stallbacken, Edsbergs slott, Edsbergsparken, utsiktsplatsen och Oxstallet

  • Oxstallet är öppet som raststuga med WC och HWC varje dag mellan 9:00 och 16.30
  • Utsikten med lekplats och gym, här kan man även förlägga utegympan - ta med korv och kol, det finns grill!
  • Slottet öppet för alla mellan 10 och 15 på onsdagar
  • Utomhusutställningen om Sollentunas historia på Stallbacken.
  • Konstvisning för skolklasser på Stallbacken

Utomhusutställningen om Sollentunas historia på Stallbacken

Klasro skolmuseum 

På Klasro skolmuseum får barnen uppleva hur det var att leva förr i tiden, när man fick gå långt för att komma till skolan och hjälpa till med många olika sysslor. Visningen anpassas till elevernas ålder och kan även anpassas till aktuellt tema som skolan jobbar med. Här finns utklädningskläder. Adress: Klasrovägen 61. 

Information: klasroskolan@gmail.com Tfn: 070-717 42 51 

Skolvisningar av Klasro skolmuseum

Kulturskolans pedagoger

Sollentuna kulturskola arbetar på uppdrag inom musik, dans, drama samt bild, och utformar verksamheten utifrån skolans önskemål. Undervisning kan bokas för hela terminer men även enstaka timmar under perioder när det passar skolan, t.ex. om ni har något tema eller projekt som ni vill förstärka med någon estetisk verksamhet. Vi samarbetar gärna med skolor som vill utforma projekt inom ramen för skapande skola.Läs mer om Kultur i skolan