Till navigation Till innehåll (s)

Museer och konst 

På Överby gård kan du ta del av konst och njuta av mat och dryck. Och varje vår bjuder Sollentunas konstnärer in till konstronda. Edsberg slott och Hersby hembygdsgård är kulturhistoriska miljöer värda en omväg.

Konsten på Edsvik

Edsvik konsthall gick i konkurs hösten 2019. Kommunen har därför tagit över lokalerna och kommer att visa olika utställningar under temat "Kommunen och konsten".

Delar av kommunens konstsamling visas fram till 13 februari och sen kommer en utställning med Gösta Ask, äldre fotografier med Sollentuna motiv och efter det en utställning om "Japanen som försvann men återvände" som pågår fram till hösten 2020.

Edsbergs slott

Välkommen till öppet hus, guidade visningar, teaterkvällar, operasalonger och mycket mer. Paradvåningen har möbler och inredning om ger en bild av hur det såg ut då det var ett hem åt familjen Rudbeck under nästan 200 år. 

Edsbergs slott

Hersby hembygdsgård

Gården Hersby blev hembygdsgård 1937. Gården var ett typiskt uppländskt hemman från 1700- och början av 1800-talet. Tre byggnader från denna gård står ännu kvar. Sedan hembygdsföreningen övertagit Hersby har ett antal byggnader flyttats hit för att komplettera gården eller för att rädda rivningshotade hus. Sollentuna hembygdsförening öppnar gården regelbundet och arrangerar temadagar.

Hersby hembygdsgård

Överby gård Konstcentrum

Konst och konsthantverk i galleri, butik och ateljéer. Överby Gård drivs av den ideella föreningen Överbygruppen. Café med hembakat. 

Överby gård Konstcentrum

Sollentuna konstronda

Varje vår öppnar Sollentunas konstnärer dörren till sina ateljéer. Håll utkik efter orangea trianglar som visar vägen.

Sollentuna konstronda