Till navigation Till innehåll (s)
Barnteater

Barnkultur 

Vi har flyttat fram vårens föreställningar till hösten. Varmt välkomna till upplevelser för stora och små!

Familjeföreställningar på lördagar 

Fjärilar i magen

17 oktober kl. 14, Ålder 4-8 år, Plats: Kulturskolan

En nyskriven dockmusikal om vänskap med  svängig musik, humor och dans, där både stora och små  känslor får ta plats. Historien utspelar sig på skolgården innan Paula, Wilma och Jessica ska gå in i den nya skolan den allra första skoldagen i ettan. De är pirriga och nervösa på olika sätt, och har många obesvarade frågor: Ska läraren vara en drake? Kommer alla att skratta åt en? Och hur många fjärilar får egentligen plats i magen? I samarbete med Länsmusiken i Stockholm

Tråkmånsafton

14 november kl. 14, Ålder 6-10 år, Plats: Kulturskolan

Antti får veta att det precis som Julafton och Midsommarafton också finns en Tråkmånsafton då man ska ha tråkigt. Tillsammans med Jonny skrotsamlare och Leif Nordin utforskas fina tråkmånstraditioner som prylstädning och garderobsfiske. Trots det så misslyckas trion – det blir helt enkelt en alldeles för rolig dag. Med hjälp av bland annat akrobatik och jonglering berättas en historia där allt faller upp, dyker ut och cyklar fram. En cirkusföreställning baserad på en barnbok av Adam Dahlin.

Föreställningar på vardagar

Musen och äpplet

Nya datum: 22-23 oktober kl. 9.30 & 10.45, Ålder 2-5 år, Plats: Kulturskolan

Mus längtar efter det fina röda äpplet som hänger i trädet. De andra djuren är också väldigt sugna på den härliga frukten. Men vem av dem ska få äpplet? Och Hur? Föreställningen är ett lustfyllt äventyr för alla från 2 år. Fritt efter Stephen Butlers bok.

Boka biljett här

Millimetermannen

 Nya datum: 18-19 november kl. 9.30 & 10.45, Ålder 5-9 år, Plats: Kulturskolan

En alldeles vanlig dag får Millimetermannen ett samtal från en teater. Någonting har rasat och de behöver hjälp av ett äkta proffs. På platsen möts han av en hög med bråte och en undrande publik som nu får vänta. Det här skall fixas på momangen! Millimetermannen är en lärorik och humoristisk  föreställning om matematiska mått och enheter. Handlingen utspelas med hjälp av text, rörelse och ljud samt barnen i publiken.

Boka biljett här