Till navigation Till innehåll (s)
Löparbana i Malmparken

Parker och grönområden

Välkommen till Malmparken och Edsbergsparken! Och andra sköna och gröna platser och promenadstråk.

Malmparken

Malmparken har nu rustats upp till en grönskande stadspark med plats för vila, sport och lek. Löparbanor, gymredskap, basketplan och en fotbollsplan som förvandlas till skridskobana på vintern är några exempel aktivitetsytor.

I den fantasifulla Krumelurparken kan barn i alla åldrar leka. Här finns konstnärliga krumelurer i olika färger som barnen kan klättra, balansera och åka rutschkana i. Och ett stort pyramidnät att klättra i, sandlåda och gungor, så klart.

Hela parken beräknas vara till våren 2020. Då är du också välkommen att använda pingisbord, boulebanor och en beachvolleybollplan. Och om du söker vila så kommer det att finnas soldäck, hängmattor och grillplatser.

Edsbergsparken

Edsbergsparken är en del av det vi kallar Edsvik. Parken omger Edsbergs slott. Här anordnas festivaler och evenemang såsom Edsvik parkstafett i maj och Edsbacka marknad.

Välkommen att ha en picknick i parken, promenera längs strandpromenaden, träna i utegymmet och njuta av utsikten över Edsviken.

Silverdalsparken

Stor grön yta för picknick och lek, med hammockar och bänkar och en liten yta för skateboard. Om du följer Silverbäcken mot Rådan passerar du Ted Gärdestads plats med Annika Heeds skulptur av Ted Gärdestad. Längs vattnet finns dammar som tar hand om dagvatten.

Nils Göranssons promenad

Väg för cykel och gång längs Edsviken, från Segeludden till Landsnoravägen. Du passerar Edsbergsparken och Edsbergs slott. Vid Landsnoravägen övergår strandpromenaden till trottoar så du kan ta dig vidare  mot Bergendal. Grillplatser finns på Utsiktsplatsen vid Edsvik, Segeludden och badplatsen vid Strandvägen.

Strandpromenaden

Väg för cykel och gång längs Edsviken. Från Segeludden till Landsnoravägen. Du passerar Edsbergsparken och Edsbergs slott. Vid Landsnoravägen kan du ta dig vidare mot Bergendal. Det finns grillplatser finns på Utsiktsplatsen, på Segeludden och vid badplatsen vid Strandvägen.