Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Om CSN

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kunskapsparken
Turebergsvägen 1B, 3 tr
191 47 Sollentuna
Telefon: 08-579 220 01
E-post: kunskapsparken@sollentuna.se

 

CSN arbetar med att besluta om och betala ut studiestöd

CSN arbetar med att besluta om och betala ut det svenska studiestödet, det vill säga bidrag och lån till dem som studerar i Sverige och utomlands. De hanterar också återbetalningen av lånen. Tack vare möjligheten att få ekonomiskt stöd ska alla i Sverige kunna studera. Det ska alltså inte spela någon roll vilken social, ekonomisk och geografisk bakgrund en person har eller om han eller hon har en funktionsnedsättning.

Varje år betalar CSN ut cirka 23 miljarder kronor till närmare 900 000 personer som studerar. Goda relationer med studerande och andra låntagare är en förutsättning för deras verksamhet. Det ska därför vara lätt att komma i kontakt med CSN när någon behöver hjälp i ett ärende. Att få snabba och begripliga svar är en självklarhet.

Genom CSN:s elektroniska tjänster går det att på egen hand söka studiemedel, se när pengarna kommer och räkna ut hur mycket som ska betalas tillbaka.

Publicerad: 29 april 2016