Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Edsbergsskolan, Sollentuna

Studie- och yrkesvägledning

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontakt

Edsbergsskolan
Postadress: 192 52 Sollentuna
Besöksadress: Edsbergs Torg 5
Telefon: 08-594 779 30
edsbergsskolan@edu.sollentuna.se

Studie- och yrkesvägledning inom grundskolan handlar om att ge eleverna stöd och förberedelse inför sina val av fortsatta studier/yrken,granska valmöjligheter och ta ställning till den egna framtiden. 

I vägledningssamtalen kan eleverna få hjälp med att utforska och identifiera sina intressen samt möjligheter och därigenom komma fram till individuella och välgrundade val beträffande studie- och yrkesvägar.

Jag heter Derya Tamimi och arbetar som studievägledare på Edsbergsskolan. Jag finns på skolan tre dagar i veckan, kontaktuppgifter finns nedan samt på anslagstavlan utanför mitt rum.

PRAO åk 8 klicka här.

För dig som går i åk 9 och vill ha mer information, klicka här:

Länkar som är bra att gå in på, klicka här:

Inför det kommande gymnasievalet kommer eleverna att erbjudas minst ett vägledningssamtal där vi bl.a. pratar om intressen/ styrkor, möjligheter/begränsningar och de många olika alternativ som finns. Syftet är att ge eleverna möjlighet till att skaffa sig ett bra underlag för att kunna göra ett genomtänkt val till gymnasiet som han/hon kan känna sig nöjd med.

Publicerad: 26 februari 2019