Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Sportlovskul för barn och unga

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Äntligen sportlov! Här finns mängder att göra både ute och inne.

Skridskor på Sollentunavallen! 

På Sollentunavallen finns två ishallar och en konstfrusen bandyplan. På sportlovet är du välkommen att åka under allmänhetens åkning. Allmänhetens tider 

Snowboard och skidor i Väsjöbacken!

Väsjöbacken är norra Stockholms största alpina anläggning med fem nedfarten och sju liftar samt. Här finns barnbacken och funpark och andra nedfarten i olika svårighetsgrad. Väsjöbackens webbsida

Musik, poddar och dans på Arena Satelliten

Ungdomshuset Arena Satelliten är öppet måndag – fredag kockan 16-21. Vi hjälper dig igång med musikproduktion i våra studios och  att skapa egen podd-cast. Du som vill uttrycka dig konstnärligt får inte missa:

  • Dans på måndagar kl 16.30-20.30. Testa olika dansstilar, dancehall, hip-hop, trap, modern, feminine vibe och latino. Schema: 16.30-17.30 nybörjare, 17.30-18.00 danshäng med dansfika, 18.00-19.30 avancerad, 19.40-20.30 styrkepass. .
  • Målarverkstad, The Bench på onsdagar klockan 18.30-21.30.  
  • www.arenasatelliten.se

Musik, dans och spel på Northside

På Northside finns en fritidsgård för dig som är 12-17 år och en fritidsklubb för dig som är 10-12 år. Här finns Café med sällskapsspel, Biorum och  Spelrum med shuffleboard, pingisbord, foosball och airhockey. Musikstudio och Konstverkstad. Datorer, Gym och träningsloka. Öppettider: Fritidsgården Northside:Måndag - torsdag 14 – 17 samt 18.30 – 22. Fredagar 14 – 17 samt 18.30 – 24. Söndagar 16 – 22.

Sportlovsprogram på Northisde

  • NHL-turnering Måndag den 27 februari kl. 18.30

  • Fifa-turnering Onsdag den 3 mars kl. 18.30

  •  Open Mic Fredag 3 mars klockan 20. Kom och visa upp dina talanger! 

Pyssel och sagor på Sollentuna bibliotek

Utställningen Fabler pågår med skulpturer i Galleri Aniara. Djur och väsen som berättar fabler på svenska och arabiska. Välkomna att lyssna i din mobiltelefon! Utställningen passar mindre grupper, skolklasser, familjer, ja alla! Besökarna kommer att få möjlighet att själva skriva en fabel och rita till. Dessa sagor kommer att komplettera utställningen som på så sätt växer och utvecklas under utställningstiden.

Berättarföreställningen Al-Hakawati Tisdag 28 mars kl 14 i Galleri Aniara på Sollentuna bibliotek. Berättarföreställning på arabiska och svenska. Fabula Story Telling föreställningen Al-Hakawati, folksagor samlade i syriska flyktingläger berättade på svenska och arabiska. Från 6 år. Fri entré!

Kom och vik pappersplan! Onsdag 1 mars kl 14-15 på Sollentuna bibliotek.

Klasro skolmuseum - hälsa på i historien 

Söndag 26 februari kl 13-15. Välkommen till Klasro skolmuseum. Här finns det gamla köket med öppen spis, kammaren, finrummet och framför allt skolsalen. Här kan barnen uppleva gammaldags skoldag och prova att skriva i sandbänken där barnen förr övade sin handstil. Adress: Klasrovägen 61.

Drive-in-fotboll på Arena Satelliten!

Drive–in fotboll är ett slags ”öppet hus” där alla är välkomna att komma och spela fotboll på lördagar lördagar 20.30-23.30 i A-hallen på Arena Satelliten. Fri entré. Tyvärr är det inställt den 25 februari på grund av innebandyturneringen.

Innebandyturneringen City Gross Cup

Lördag 25 och söndag 26 februari pågår det en stor innebandyturnering i Sollentuna. Kom och se lagen tävla i: Sollentuna Sim- och Sporthall A, Sollentuna Sim- och Sporthall B, Arena Satelliten, Silverdalshallen, Nya Rotebrohallen, Rotebrohallen och Häggvikshallen.