Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Museer, gallerier och konst

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

På Edsvik konsthall och Överby gård kan du ta del av konst och njuta av mat och dryck. Och varje vår bjuder Sollentunas konstnärer in till kontronda. Edsberg slott och Hersby hembygdsgård är kulturhistoriska miljöer värda en omväg.

Edsvik konsthall

En av Sveriges största konsthallar med stora nationella och internationella utställningar. Konsthallen inryms i de gamla ekonomibyggnaderna vid Edsbergs slott. Verksamheten drivs med stöd av Sollentuna kommun. 

Edsvik konsthall

Edsbergs slott

Välkommen till öppet hus, guidade visningar, teaterkvällar, operasalonger och mycket mer. Paradvåningen har möbler och inredning om ger en bild av hur det såg ut då det var ett hem åt familjen Rudbeck under nästan 200 år. 

Edsbergs slott

Galleri Aniara

Galleri Aniara på Sollentuna bibliotek tar nu en paus i väntan på nya beslut.

Hersby hembygdsgård

Gården Hersby blev hembygdsgård 1937. Gården var ett typiskt uppländskt hemman från 1700- och början av 1800-talet. Tre byggnader från denna gård står ännu kvar. Sedan hembygdsföreningen övertagit Hersby har ett antal byggnader flyttats hit för att komplettera gården eller för att rädda rivningshotade hus. Sollentuna hembygdsförening öppnar gården regelbundet och arrangerar temadagar.

Hersby hembygdsgård

Överby gård Konstcentrum

Konst och konsthantverk i galleri, butik och ateljéer. Överby Gård drivs av den ideella föreningen Överbygruppen. Café med hembakat. 

Överby gård Konstcentrum

Sollentuna konstronda

Varje vår öppnar Sollentunas konstnärer dörren till sina ateljéer. Håll utkik efter orangea trianglar som visar vägen.

Sollentuna konstronda

Publicerad: 12 april 2019