Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Arbina och Minnesträdet

Barnkultur

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Ta del av upplevelser för stora och små. Varje termin presenterar vi ett nytt program.

Familjeföreställningar på lördagar 

Arbina och Minnesträdet

Familjeföreställning den 9 november kl. 14.00. För barn från 7 år. På Kulturskolan. Prinsessan Arbina lever i en uråldrig framtid efter den stora ekologiska katastrofen. Genom drömmar får hon tecken på att det finns liv någonstans i ödemarken. Rustad med magiska trollformler beger hon sig ut på ett spännande äventyr fyllt av faror och skönhet för att hitta vägen till en ny värld.
Med inspiration från nordisk mytologi berättar Teater Sláva en nyskriven saga med en egensinnig hjältinna. Estetiken andas manga och drivs av en hoppfull, flödande, berättarglädje. Föreställningen är full av musik, sjungen och spelad. Teater Slávas sammansvetsade ensemble berättar äventyret med fysisk energi, visuell poesi och en god portion teatermagi.

Biljetter till familjeföreställningen den 9 november 

 

Sångfågeln

23 november kl 14. 00 på Kulturskolan. För barn mellan 6-9 år. Ett färgsprakande renässansspel med dans, musik och röstakrobatik ”Det fanns en gång en sångfågel, vars toner var den vackraste musik. De som hörde denna fågels sång förändrades för alltid. Det är om denna sångfågel vi tänker berätta.” Välkomna 400 år tillbaka i tiden! Till 1600-talets Italien och furstendömet Florens som styrs av två furstinnor, Maria Magdalena och Christine de Lorraine. Publiken blir gäster i palatset och får möta en av dåtidens största kompositörer Francesca Caccini. Hon och hennes teatersällskap repeterar Francescas nya skådespel Sångfågeln – fågeln med den magiska stämman. Men Francesca verkar inte nöjd med sin sång och vill hela tiden avbryta repetitionen. Hon har dessutom så många andra skådespel att skriva – hur ska hon hinna med allt som furstinnorna ber henne om? Ibland kanske hon måste be publiken om hjälp … Sångfågeln är en interaktiv föreställning och barnen blir viktiga medskapare till det som händer på scenen.

Biljetter till familjeföreställninen den 23 november 

Föreställningar på vardagar

Vid skogens slut

25–26 september kl. 9.30 och 11.00. En allåldersföreställning från 4 år på Kulturskolan. I vår berättelse möter vi den stressade dirigenten, Dirren, som flyr stadens hets och larm till en tyst glänta i skogen. Allt är frid och fröjd tills det plötsligt knackar på dörren … En är jagad, andra är bara hungriga. Någon luktar illa, en låter på ett sätt som är alldeles omöjligt att förstå. Pantomimteatern fortsätter alltså på temat Flykt och nu med siktet inställt på de små barnen där vi sätter vi fokus på ankomsten. Vi fokuserar på välkomnande, att öppna sin dörr och värme. Vi leker också med begreppen att vara annorlunda, att kanske vara misstänksam och rädd för det/dem man inte känner till. Vem är rädd för vem? Med en ordlös, varm, musikalisk, visuell föreställning med musik, mim, skuggspel och masker. En föreställning för små människor om stora frågor! 

Köp biljetter här

Räven och den kolsvarta natten

8–9 oktober kl. 9.30 och 10.45. För barn mellan 2,5-6 år på Kulturskolan. I den kolsvarta natten söker alla små djur skydd för mörkret och alla faror som lurar där ute. Kaninen skyndar sig hem i mörkret och är snabb att låsa dörren om sig. Inte långt därefter knackar det och där kommer ankan, sen musen och allra sist lammet som alla skakar av rädsla. De har både sett och hört räven alldeles bakom sig i skogen! Den snälla kaninen släpper in den ena främlingen efter den andra trots att det blir alldeles för trångt i kaninens håla. Också den lilla rävungen knackar på och står utanför och skakar... den har tappat bort sin mamma! Detta är en alldeles underbar historia om att ta hand om varandra. När den stora rävmamman tillslut dyker upp och är alldeles utom sig av oro blir även hon insläppt och glädjen vet inga gränser. Föreställningen väcker många frågor och uppmuntrar till samtal om rädsla och utanförskap, om behovet av att ta hand om varandra och om att våga öppna sin dörr även för den man kanske inte känner.

Köp biljetter här

Vill ha hund

23–24 oktober kl. 9.30 och 10.45 på Kulturskolan. För barn från 2 år. En dans- och dockteaterföreställning om att toklängta efter en egen hund. Plötsligt slår den till, längtan efter en hund. Mjuka tassar, blöta pussar, gosig päls, fuktig nos och ögon att drunkna i. Det är värme och hjärta. Kärlek. En egen hund som alltid viftar på svansen när den ser dig är rena lyckan. En bundsförvant i alla lägen. En lekkamrat och tröst i mörkret, värt allt eventuellt besvär. Det är en längtan så stark att du ser positivt på det mesta – saker och ting brukar ordna sig till det bästa. Eller? 

Köp biljetter här

 

Vart tog min igloo vägen?

14–15 november kl. 9.30 och 10.45 på Kulturskolan. För barn från 5 år. Följ med Oolik på hennes resa för att söka efter hjälp. På vägen, i en gnistrande stjärnklart arktiskt kall värld, möter hon flockar av snögäss, slädhundsvalpar, valrossar och DIG! I en interaktiv, musikalisk föreställning reser
Oolik genom snöstormar, över oceaner och in i våra hjärtan. Föreställningen är mycket visuell och karaktärerna pratar ”igloo-iska”, ett låtsasspråk, vilket gör att föreställningen är tillgänglig för alla. Både hörande och icke-hörande samt även de som har stora utmaningar i det verbala kommunicerandet. Föreställningen äger rum med publiken runtom sittandes i en igloo av tyg.

Köp biljetter här

 

Obs! Superviktigt!

9–10 december kl. 9.30 och 10.45 på Kulturskolan. För barn från 4 år. Var på en hund kan man klappa? Var på en kompis kan man klappa? Vet vuxna allt? Måste man sova? Kan chips vara middag? En föreställning om vad som viktigt i livet, med lyrisk dans, sånger och vackra kimonos. Med största allvar delas det ut visdom, tips och funderingar på vad som är bra att få veta om livet när man är barn (och vuxen med för den delen). En dansig och pratig föreställning som med humor och viga kroppar går igenom livets ABC.

Köp biljetter här

Publicerad: 29 augusti 2019