Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Historisk utställning på stallbacken på Edsvik

Kultur

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Upplev kulturmiljöer och konst och kultur för barn och unga. Här hoppas vi att du hittar något som passar dig! Området kring Edsbergs slott är Sollentunas kulturella hjärta med Edsbergsparken.

Kulturupplevelser för stora och små

Teater, musik och dans - familjeföreställningar och program på vardagar för förskolor och daglediga. Ta del av upplevelser tillsammans! 

Barnkultur - aktuellt program

Edsvik - Sollentunas kulturella hjärta

På Edsvik finns Edsbergs slott och Edsbergsparken och mycket mer! Här kan du uppleva kulturhistoria och musik, äta gott, träna i utegymmet och promenera i Edsbergsparken.

Edsviks webbsida

Kulturhistoriska miljöer

Hersby hembygdsgård, Klasro skolmuseum, Landsnora kvarn och såg är kulturarv från bondesamhället. Men fornlämningarna berättar att människor har levt här i mer än 3500 år. 

Kulturhistoria, kulturarv

Museer, gallerier och konst

På Överby gård kan du ta del av konst och njuta av mat och dryck. Och varje vår bjuder Sollentunas konstnärer in till kontronda. Edsberg slott och Hersby hembygdsgård är kulturhistoriska miljöer värda en omväg.

Museer, gallerier och konst

Stöd till kulturföreningar

Kulturföreningar i Sollentuna kan ansöka om verksamhetsbidrag och stöd till enstaka kulturarrangemang. Sollentuna kommun delar också årligen ut ett antal stipendier inom kulturområdet. 

Stöd, bidrag och stipendier

Publicerad: 27 september 2019