Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Edsvik är Sollentunas kulturella hjärta

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Här kan du njuta av konst och musik, äta gott, träna i utegymmet och promenera i Edsbergsparken.

Edsbergs slott 

Det händer mycket inne i Stora Huset. Litterära salonger och guidade turer, konserter och teaterföreställningar avlöser varandra. Paradvåningen har genomgått en förändring, och har möbler och inredning om ger en bättre bild av hur det såg ut då det var ett hem åt familjen Rudbeck under nästan 200 år. Edsbergs slott är öppet vissa dagar i veckan för visning och olika evenemang.

Edsbergsparken

Edsbergsparken är en central plats för många Sollentunabor. Här finns sköna gräsmattor för picknick och bollspel. Här firas exempelvis nationaldagen, olika temadagar och kulturprogram.

Ta del av hela programmet på Edsvik 

Utsiktsplatsen och Oxstallet 

Vid utsiktsplatsen finns sittplatser, lekytor och utegym och en bedårande utsikt över Edsviken. Det gamla oxstallet är idag en vacker raststuga med pentry och eldstad. Du kan hyra Oxstallet på kvällstid för privata och offentliga arrangemang.

Boka Oxstallet på Edsvik

Edsvik konsthall

Uppe på stallbacken liggen Edsvik konsthall med två konsthallar inrymda i de gamla ekonomibyggnaderna vid Edsbergs slott. I konsthallen finns också, Maestros Bistro som serverar lunch och kaffe, en butik med konstnärsmaterial och en museishop med böcker, konstkort och keramik.

Besök Edsvik konsthall

Historisk utställning på Stallbacken

På stallbacken presenteras Sollentunas och Edsviks historia i den unika utomhusutställningen "Edsvik Sollentuna Sverige – En plats och dess historia". Ladda ner foldern till din dator. Länk finns längst ner på sidan.

Publicerad: 12 april 2019