Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Galleri Aniara

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

May Hamaoui

Kultur- och fritidskontoret

Kultursekreterare

08-579 219 14

Galleri Aniara i Sollentuna bibliotek visar ett varierat utbud av konstnärliga tekniker och uttrycksformer. Konstvisningar för barn och vuxna anordnas enligt önskemål.

Våren 2018
Aktuell utställning

Christer Jansson 
Objekt/måleri 
13 jan - 18 feb


"Konstellationer" 40-40 cm akryl

"Mitt intresse för astrofysik har funnits under lång tid. Jag fascineras av möjligheten att det finns oändligt många universum, eller multiversa, variationen i denna oändlighet, där ingen ting är exakt lika. Ibland kan alla parametrar stämma för att liv ska kunna uppstå, vid andra tillfällen kollapsar allt. Var kommer detta in i måleriet ?

Genom ett system av rutor och linjer som upprepas med en liten variation byggs bilden upp. Som fraktaler, skalor av samma form som upprepas djupare och djupare in i målningen, varje liten ruta representerar ett helt universum.
Jag målar vått i vått med akrylfärg och använder palett kniv till största del, för påläggningen av färg. Slumpen är en faktor inbyggd i naturlagarna, som jag låter mej styras av, rytmen energin i gesten ger  det uttryck jag eftersträvar. Jag känner att bilden är klar när man uppfattar målningen på ett ögonblicks sekund, som ett tecken. Även i vardagen går det att se denna oändliga variation, en handduk fladdrar i vinden och skapar en ny rörelse som aldrig upprepas exakt återkommande men aldrig lika. Jag söker ett sätt att visualisera tillvaron." - Christer Jansson


Kommande utställningar

Cristian Quinteros Soto
Foto/installation
24 feb -1 april


Fotot kommer från seriens Exodus 

"Slutade plantera fröna
gav dem till fåglarna
ät min historia skrek jag
jag vet inte vad jag ska göra med den"
   
                                                       
Annika Lindfors
Markrymder
Teckningar/Måleri
7 april - 20 maj


Jag har  arbetat en period med mönster och strukturer i träd, blad och grenverk och de olika typer av uttryck de bildar. Dessa mönster och strukturer återkommer i naturen, och som en underliggande del av livet och hur det utvecklat sig.

I måleriet har det börjat dyka upp hus och andra tecken och symboler tillsammans med träden och landskapet. Jag är intresserad av det gåtfulla, det som innesluts i landskapet alldeles utanför det synligas gräns.
http://annikalindfors.se/

Kultuskolan elevutställning
22 maj - 27 maj

Stefan Uhlinder
Textilkonst
2 juni - 1 juli


Mönster-rapporterade verk, ofta i textil men även som "tapetverk" på papper.
"Jag söker ofta en direkt visuell "impact" och i relation till detta ett andra skikt med mer långsamt verkande associativ nivå." - Stefan Uhlinder

Sommarutställning
Sollentuna kommuns Boris Kuno stipendiat 2016
Linda Stolpe Margenberg visar fotografier
6 juli - 12 augustiHösten 2018

Förtidsröstning riksdagsvalet
22 aug - 9 sept 2018

Sophi Vejrich & Linnea Jörpeland
Skulptur/objekt
15 sept - 14 okt

Bunkern
20 okt - 17 nov

Britt-Ingrid Persson BIP
Skulptur
24 nov - 6 jan 2019

Hitta till Galleri Aniara

Adress: Sollentuna bibliotek, Aniaraplatsen 2, vid Sollentuna Centrums södra entré. Postadress: Box 63, 19121 Sollentuna. Pendeltåg: Kliv av vid Sollentuna station. Gå ut från perrongen åt söder. Gå ned för trapporna och ta vänster i gångtunneln. Gå ca 50 meter rakt fram. Bil: Parkering finns vid Sollentuna Centrum.

Öppettider

Måndag-fredag kl. 9-19. Lördag kl. 11-16. Söndag kl. 11-15.
Sommaröppet: måndag - fredag kl. 11-18

Huvudman för Galleri Aniara är Kultur- och fritidsnämnden.