Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Galleri Aniara

Visning

Galleri Aniara

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

May Hamaoui

Kultur- och fritidskontoret

Kultursekreterare

08-579 219 14

Galleri Aniara i Sollentuna bibliotek visar ett varierat utbud av konstnärliga tekniker och uttrycksformer. Konstvisningar för barn och vuxna anordnas enligt önskemål.

Våren 2018
Aktuell utställning

Stefan Uhlinder
Arbeten på textil och papper
2 juni - 1 juli

Mönster-rapporterade verk, ofta i textil men även som "tapetverk" på papper.
"Jag söker ofta en direkt visuell "impact" och i relation till detta ett andra skikt med mer långsamt verkande associativ nivå." - Stefan Uhlinder

Kommande utställningar

Sommarutställning
Ulla Rosendahl
Måleri
6 juli - 26 aug

Bildkonstnär scenograf, född 1941 i Stockholm. Hon studerade vid Nyckelviksskolan 1961-1962, Konstfackskolan, dekormålning 1962-1969, Dramapedagogutbildning 1968-1971, samt Di-kurser. Hon arbetar i akvarell, olja, akryl, tusch, krita, blyerts och grafik, samt textilmåleri och som affischdesigner. Hon är mest känd för sina porträtt, men målar även landskap.
Utställningar: Galleri Aniara och Takstugan Sollentuna, Galleri Viktor Rydberg Göteborg, Ronneby stadsbibliotek, Galleri Micro Stockholm, Yerba Kulturbokhandel Uddevalla, samt, Konstrondan, i Sollentuna, senast 2007.
Hon har varit anställd som scenograf i Stockholms Riks och Länsteater. Hon har haft scenografiuppdrag för ett 60-tal olika teateruppsättningar, samt specialuppdrag med speldockor till UR-utbildningsradion, Chinateatern och  samarbetar i pedagogiska konstuppdrag med barn och ungdomar och är studiecirkelledare i måleri och kroki.
Hon erhöll stipendier från Konstfackskolan för studier av dockteater i Polen.
Offentlig utsmyckning: porträtt, ljusskylt, textilmålning och bild.
Ulla Rosendahl är representerad i Sollentuna kommuns konstsamling med ca 47 konstverk.

Hösten 2018

Sophi Vejrich & Linnea Jörpeland
Skulptur/objekt
1 sept- 7 okt

Sophi Vejrich

"Mentaleditation"                   "Softcore philosophy"

Linnea Jörpeland
"Passage 1"


"Deux-papillons" - Linnea Jörpeland13 okt - 11 nov


Ett gäng konstnärer som alla är baserade i Örebro. De har ateljéer och ett Galleri i lokaler på kyrkogatan 13. Inom gruppen har de rötter i allt från streetart och graffiti till måleri, teckning och skulptur. Alla har sitt egna, unika uttryck och de är en grupp med stor bredd.
Alex Creutz, Patrik Lindberg, Emil Öhlund, Sandra bandick, Lisa brunnegård, Johan Jedebert, Petter Nilsson, Matilda Andrén och Mark Andersson

Britt-Ingrid Persson BIP
Skulptur
18 nov - 6 jan 2019

Hitta till Galleri Aniara

Adress: Sollentuna bibliotek, Aniaraplatsen 2, vid Sollentuna Centrums södra entré. Postadress: Box 63, 19121 Sollentuna. Pendeltåg: Kliv av vid Sollentuna station. Gå ut från perrongen åt söder. Gå ned för trapporna och ta vänster i gångtunneln. Gå ca 50 meter rakt fram. Bil: Parkering finns vid Sollentuna Centrum.

Öppettider

Måndag-fredag kl. 9-19. Lördag kl. 11-16. Söndag kl. 11-15.
Sommaröppet: måndag - fredag kl. 11-18

Huvudman för Galleri Aniara är Kultur- och fritidsnämnden.