Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Galleri Aniara

Visning

Galleri Aniara

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

May Hamaoui

Kultur- och fritidskontoret

Kultursekreterare

08-579 219 14

Galleri Aniara i Sollentuna bibliotek visar ett varierat utbud av konstnärliga tekniker och uttrycksformer. Konstvisningar för barn och vuxna anordnas enligt önskemål.

Våren 2018
Aktuell utställning

Cristian Quinteros Soto
EXODUS
Foto/installation
24 feb -1 april


Fotot kommer från seriens Exodus 

"Slutade plantera fröna
gav dem till fåglarna
ät min historia skrek jag
jag vet inte vad jag ska göra med den"

Mottagare av släkten Rudbecks stipendium 2017 för projektet Chilentuna. Han vill undersöka termen Chilentuna, ett slangord som dök upp under 90 talet då många chilenare bodde i Sollentuna. Själv är han uppväxt i Rotebro och fick höra den här termen under tidiga - 00 tal. Med hjälp av stipendiet vill undersöka detta ur flera aspekter: Vilka är dessa människor?  Hur betraktar de Sollentuna som hem? Vad känner de kring termen Chilentuna? Hur har chilenarna påverkat Sollentunas historia? Finns det negativa associationer kring termen?

Kommande utställningar
                                                       
Annika Lindfors
Markrymder
Teckningar/Måleri
7 april - 20 maj


Jag har  arbetat en period med mönster och strukturer i träd, blad och grenverk och de olika typer av uttryck de bildar. Dessa mönster och strukturer återkommer i naturen, och som en underliggande del av livet och hur det utvecklat sig.

I måleriet har det börjat dyka upp hus och andra tecken och symboler tillsammans med träden och landskapet. Jag är intresserad av det gåtfulla, det som innesluts i landskapet alldeles utanför det synligas gräns.
http://annikalindfors.se/

Bilelever från Sollentuna Kulturskola illustrerar Sagor & Ramsor
24 maj - 27 maj

Stefan Uhlinder
Textilkonst
2 juni - 1 juli


Mönster-rapporterade verk, ofta i textil men även som "tapetverk" på papper.
"Jag söker ofta en direkt visuell "impact" och i relation till detta ett andra skikt med mer långsamt verkande associativ nivå." - Stefan Uhlinder

Sommarutställning
Sollentuna kommuns Boris Kuno stipendiat 2016
Linda Stolpe Margenberg visar fotografier
6 juli - 19 augusti


Foto Linda Stolpe Margenberg

Tankar om modernitet
Mässan, Malmvägen, Malmparken. Dessa centrala delar av Sollentuna signalerar tydligt om en annan tid, andra ideal, andra värderingar. Det rör sig om värden som förändras över tid. Men vilka värderingar förmedlas? Vilket sätt att leva påbjuds av de arkitektoniska och infrastrukturella
förutsättningarna?

I detta projekt vill jag undersöka de här frågorna. Det handlar dels om att dokumentera hur tidigare förändringar har tagit sig uttryck i stadsbilden, dels om att dokumentera centrala Sollentuna i sin nuvarande utformning, i ett bevarande för kommande generationer. Vad är modernitet idag? Hur kommer den tid vi nu lever i uppfattas i framtiden?

Hösten 2018

Sophi Vejrich & Linnea Jörpeland
Skulptur/objekt
25 aug- 7 okt

Bunkern
13 okt - 11 nov

Britt-Ingrid Persson BIP
Skulptur
18 nov - 6 jan 2019

Hitta till Galleri Aniara

Adress: Sollentuna bibliotek, Aniaraplatsen 2, vid Sollentuna Centrums södra entré. Postadress: Box 63, 19121 Sollentuna. Pendeltåg: Kliv av vid Sollentuna station. Gå ut från perrongen åt söder. Gå ned för trapporna och ta vänster i gångtunneln. Gå ca 50 meter rakt fram. Bil: Parkering finns vid Sollentuna Centrum.

Öppettider

Måndag-fredag kl. 9-19. Lördag kl. 11-16. Söndag kl. 11-15.
Sommaröppet: måndag - fredag kl. 11-18

Huvudman för Galleri Aniara är Kultur- och fritidsnämnden.