Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Preparerade skidspår anläggs på två golfbanor

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

I Sollentuna anläggs skidspår på två av golfbanorna och i Rösjöspåren. Vid goda förhållanden dras också spår bredvid sjöisbanan på Norrviken.

Preparerade spår

  • Bisslinge skidspår (Svartinge Golfbana),
  • Sollentuna golfklubb (Skilllinge) och
  • Rösjöspåren.

Föreningen Spårpatrullen Bisslinge drar skidspår på Bisslinge och Sollentuna golfbana. Facebook-gruppen "Bisslinge Skidspårs vänner" finns för dig som vill följa statusen där. Spåren på Sollentuna golfbana sköter föreningen på uppdrag av Sollentuna kommun. Rösjöspåren prepareras av Turebergs IF Skidor, på uppdrag av Sollentuna kommun.

Opreparerade spår

Milspåret på Järvafältet är ett markerat spår som lämpar sig bra för skidåkning vintertid. Spåret går på opreparerad naturmark genom skogsmark och öppen mark. Partierna i skogen kräver god snötillgång för att blir bra. Milspåret är uppdelat i några olika slingor. Starten är vid Fäboda alternativt Bögs gård. Röd markering är två kilometer (2,8 km vid Bögs gård), gul fem och grön tio kilometer.