Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Norrvikens sjöis

Sjöisbana på sjön Norrviken

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Idrott Sollentuna

Sollentunavallen, Arenavägen

191 35 Sollentuna

08-579 228 91

När isen ligger plogar vi en 14 kilometer lång skridskobana. Skyltar markerar slingor med 3.5, 7.5, 10 och 14 km längd. Banan plogas och hyvlas.

Åk gärna kollektivt då det finns begränsat med parkeringsplatser vid Norrvikens IP. Från pendeltåget är det 900 meter till starten. Norrvikens isbana är ett samarbetsprojekt mellan Sollentuna och Upplands Väsby kommun. 

Aktuell israpport

Vi informerar om vårt arbete med sjöisen. Vi rapporterar inte om isens tjocklek eller om den håller för att vistas på. Följ länken för att få aktuell status.

Aktuell  israpport 

Servering, uthyrning av skridskor och turer på sjöisen  

Vid Norrvikens södra har Sollentuna skridskosällskap sin verksamhet, när isen är åkbar. Här kan du hyra pjäxor och långfärdsskridskor och köpa korv, soppa, varm och kall dryck och bullar med mera. Följ föreningens arbete på webbsida och Facebook, där de berättar om  isens kvalitet, aktiviteter på sjön, öppningstider med mera. Föreningens ägnar sig också åt skridskoåkning som tävlingssport. 

Friluftsfrämjandet Norrviken arrangerar turer för såväl nybörjare som vana åkare. Alla turer genomförs med erfarna och utbildade ledare som hjälper dig att åka säkert. Besök Friluftsfrämjandet Norrviken via  

Sjöisbana på Edsviken

Sollentuna Södra Scoutkår och Danderyds kommun samarbetar för att ploga en slinga på ca 9 km. Det finns ett stickspår till Ulriksdal ca 2 km. På isen vid badplatsen i Tegelhagen kan du köpa fika under din utflykt. Scoutkåren har försäljning av blåbärssoppa, grillad korv med mera. Adress: Skogstorpsvägen 372.

Sollentuna Södra Scoutkår

Plogad bana på Rösjön

Täby kommun plogar en bana på Rösjön.  

Täby kommuns webbsida.

Tänk på att

  • du alltid åker på egen risk även på plogad sjöis.
  • is är färskvara och några garantier aldrig kan ges
  • aldrig åka ensam
  • alltid ha isdubbar tillgängliga
  • ispik kan vara bra för att kontrollera isens tjocklek

 

Publicerad: 11 april 2019