Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Skidspår och alpin anläggning

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

I Sollentuna kan du ha en aktiv vinter. Här finns Väsjöbacken - norra Stockholms största alpina anläggning. Tillgången på preparerade spår är också ofta god.

Preparerade skidspår

I Sollentuna anläggs skidspår på två av golfbanorna av både natursnö och konstsnö. Vid goda förhållanden dras också spår bredvid sjöisbanan på Norrviken och i Rösjöspåret Föreningen Spårpatrullen Bisslinge drar skidspår på Bisslinge och Sollentuna golfbana. Spåren på Sollentuna golfbana sköter föreningen på uppdrag av Sollentuna kommun. Rösjöspåren prepareras av Turebergs IF Skidor, på uppdrag av Sollentuna kommun. Naturspåren är gratis att åka i. Konstsnöspåren på Bisslinge är privata och avgiftsbelagda. 

Opreparerade spår

Milspåret på Järvafältet är ett markerat spår som lämpar sig bra för skidåkning vintertid. Spåret går på opreparerad naturmark genom skogsmark och öppen mark. Partierna i skogen kräver god snötillgång för att blir bra. Milspåret är uppdelat i några olika slingor. Starten är vid Fäboda alternativt Bögs gård. Röd markering är två kilometer (2,8 km vid Bögs gård), gul fem och grön tio kilometer.

Väsjöbacken - alpina anläggning

Väsjöbacken är norra Stockholms största alpina anläggning med fem nedfarter och sju liftar. Väsjöbacken öppnar så snart snökanonerna har kunnat göra ett tillräckligt tjockt snölager. Den brukar hålla öppet långt in på våren. Här finns flera nedfarter och en barnbacke samt en  Funpark med räcken och halfpipe för trick på snowboard och skidor. En särskild lift finns för denna del av anläggningen. För att minska trycket på liftarna har Väsjöbacken kompletterats med en ny bygellift med större kapacitet. Det behövs tio dygn med 5 minusgrader eller kallare för att färdigställa Väsjöbacken.

Väsjöbacken

Parkering

Byggnadsarbeten för Väsjöområdet påverkar möjligheten till parkeringen vid backen. Följ ny skyltning. Det ska vara möjligt att släppa av skidåkare nära backen. Parkera bilen får man göra en bit bort, cirka 150 meter. Läs mer om Väsjöprojektet via länken nedan.

Publicerad: 11 april 2019