Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Löparbana i Malmparken

Löparbana i Malmparken

Parker och grönområden

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Varje år planterar vi nya träd, buskar och både parker och gator smyckas med blommor. Välkommen till Malmparken, Edsbergsparken och andra sköna och gröna platser.

Malmparken

Malmparken har nu rustats upp till en grönskande stadspark med plats för vila, sport och lek. Löparbanor, gymredskap, basketplan och en fotbollsplan som förvandlas till skridskobana på vintern är några exempel aktivitetsytor. I den fantasifulla Krumelurparken kan barn i alla åldrar leka. Här finns konstnärliga krumelurer i olika färger som barnen kan klättra, balansera och åka rutschkana i. Och ett stort pyramidnät att klättra i, sandlåda och gungor, så klart. Hela parken beräknas vara klar årsskiftet 19/20. Då är du också välkommen att använda pingisbord, boulebanor och en beachvolleybollplan. Och om du söker vila så kommer det att finnas soldäck, hängmattor och grillplatser.

Edsbergsparken

Edsbergsparken är en del av det vi kallar Edsvik. Parken omger Edsbergs slott och är en Sollentunas kulturhistoriska hjärta. Här anordnas festivaler och evenemang såsom Edsvik parkstafett i maj och den mycket gamla traditionen Edsbacka marknad i september. Välkommen att ha en picknick i parken, promenera längs strandpromenaden, träna i utegymmet och njuta av utsikten över Edsviken.

Lekparker

I Sollentuna finns mer än 50 lekparker med rutschkanor, gungor och klätterställningar. Här finns också parker med plats för spel och idrott.

Lekplatser

Hundrastgårdar

Låt din hund springa fritt i våra inhägnade hundrastgårdar. Här finns öppna ytor där din hund kan springa lös.

Hundrastgårdar

 

 

Publicerad: 17 oktober 2019