Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Cykla på Järvafältet

Cykla på Järvafältet

Välkommen ut i naturen!

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

I Sollentuna är naturen alltid nära. Här finns stigar, vägar, motionsspår, rastplatser och grillplatser med torr ved som du är välkommen att använda.

Välkommen till våra fyra naturreservat

Nu gör vi naturen tillgänglig för alla. Välkommen till Södra Järvafältets naturreservat, Rösjöskogens natureservat, Törnskogens naturreservat och Tegelhagens naturreservat! Rastplatser, grillar och stigar anpassas så att personer med rullstol, permobil och rullator kan komma fram. I alla naturreservat finns lättillgängliga grillplatser med ved utlagd så att du kan göra upp eld och grilla. 

Södra Järvafältets naturreservat

På Järvafältet finns markerade stigar, rastplatser och kaféer. Vid Bögs gård finns en visningsgård och vid Väsby gård bedriver Naturskolan verksamhet. Kulturlandskapets vilda växter visas i Floras Trädgård vid Väsby gård.

Vandra på Järvafältet

Rösjöskogens natureservat

I Rösjöskogen finns goda möjligheter till olika aktiviteter. I skogarna kan du också plocka bär och svamp. 

Vandra i Rösjöskogen

Törnskogens naturreservat

Törnskogen är ett omtyckt strövområde. Från bebyggelsen i Vaxmora och Törnskogen finns ett nät av stigar. Den största stigen går från Vaxmora förbi Vaxmora torp till Törntorp och vidare norrut förbi Grönan. Längs Norrvikens strand går mindre stigar.

Vandra i Törnskogen

Tegelhagens naturreservat

Här finns lättillgängligt friluftsliv med skog, kulturlandskap och stränder.

Vandra i Tegelhagen

Gröna kilar

I Stockholmsregionen sträcker sig gröna kilar från Sollentuna och andra kommunerna in mot stadens centrum. I dessa grönområden finns fantastiska natur- och kulturvärden. Om du vill utforska utflyktsmålen kan du ladda ner appen Gröna kilar. 

Publicerad: 5 augusti 2019