Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Föreningar och föreningsliv

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Föreningsbidrag, regler för lotteritillstånd och erbjudande om att vara med i FaR. Här hittar du också tips för dig som vill starta en förening. Och du som söker en aktivitet kan hitta rätt i föreningsregistret.

Bilda förening

För att bilda en förening måste det finnas ett antal personer som har ett gemensamt intresse och vill utöva en verksamhet tillsammans. En ideell förening är bildad när den har en styrelse, skrivna stadgar och ett namn.

FaR - Fysiskt aktivitet på recept

Vill ni bidra till ett aktivare samhälle i rörelse? Vill ni bli FaR-ledare för barn? Sollentuna kommunen bjuder på avgiften till FaR-barn utbildningen för idrottsföreningar i Sollentuna.

FaR - Fysisk aktivitet på recept

Föreningsbidrag

Sollentuna kommun stödjer föreningslivet på flera olika sätt. Bidragen kan sökas av ideella föreningar.

Föreningsbidrag

Föreningsregister

Här kan du söka bland alla Sollentunas föreningar: idrottsföreningar, kulturföreningar, handikappföreningar, båtklubbar, naturföreningar och mycket mer.

Föreningsregister

Lotteritillstånd

Ideella föreningar med allmännyttiga ändamål kan enligt lotterilagen sälja lotter för att finansiera dela av sin verksamhet.

Lotteritillstånd

Publicerad: 17 april 2019