Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Kultur i skolan

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Har ni ett tema eller projekt som ni vill förstärka med estetisk verksamhet? Då kan vi hjälpa till. Vi åtar oss uppdrag inom musik, dans, drama och bild, och utformar verksamheten utifrån era önskemål.

Vi samarbetar gärna med skolor som vill göra projekt inom ramen för skapande skola. Undervisning kan bokas för hela terminer eller timvis under perioder. Vi kan även erbjuda verksamhet på fritidstid efter skolan och utbildning för pedagoger. Det är viktigt för oss att få beställningarna i god tid, så välkommen med er anmälan senast i juni om ni inför höstterminen och senast i december inför vårterminen.

Fiol

Eleverna får på ett lekfullt sätt bekanta sig med instrumentet och får uppleva glädjen med musik, sång och rörelse. Vi spelar på storleksanpassade fioler. Lektionerna leds av en fiollärare och en pianist. Avslutas med en kvällskonsert.

Gitarr 

Eleverna lär sig grunderna för melodi och ackordspel. Avslutas med en kvällskonsert.

Brass och träblås

Väljer ni brass- eller träblåsklasser så får eleverna lära sig att spela blåsinstrument. Exempel på brassinstrument är trumpet, trombon och tuba. Exempel på träblåsinstrument är saxofon, klarinett och tvärflöjt.  Avslutas med en kvällskonsert.

Orkester

Orkester med alla olika instrumentgrupper eller utifrån ert önskemål. Avslutas med en kvällskonsert.

Dans och rörelse

Eleverna får utveckla sin koordinationsförmåga, musikalitet, kreativitet och samarbetsförmåga på ett lekfullt sätt. Lektionern består av  tre olika teman under ett läsår. Temat bestäms tillsammans med klassföreståndaren beroende på vilka skolämnen klassen arbetar med. 

Bild och form

Tillsammans med vår bildpedagog kan eleverna delta i workshops där vi provar tekniker inom teckning, måleri och skulptur. Eleverna får arbeta med bild och form som verktyg för kommunikation, kreativitet och utveckling. Vi strävar efter att utveckla deras bildspråk och uttryckssätt. 

Drama 

Drama kan användas på många sätt. För att stärka gruppen används trygghets- och samarbetsövningar, för konflikthantering kan forumspel användas, och vid arbete integrerat med skolämnen kan processdrama användas. Drama kan användas inom IVIK och SFI som språkträning där rollspel hjälper till att träna språket. Inom förskolan kan dramalek stimulera barnens fantasi och gruppkänsla.

Publicerad: 17 januari 2019