Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Kultur i skolan

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Har ni ett tema eller projekt som ni vill förstärka med musik, dans, drama eller bild och form? Då kan vi hjälpa till.

Vi erbjuder estetisk verksamhet under skoltid, eller på fritidstid. Vi erbjuder även utbildning för pedagoger. Bokningar behöver vi få i god tid, så välkommen med er anmälan senast i juni inför höstterminen och senast i december inför vårterminen. Ni kan boka oss för hela terminer eller timvis. 

Priser

  • Pris för en pedagog en timme per vecka under en termin 14 500 kr.
  • Timpriser: 60 minuter 1050 kr per pedagog. 45 minuter 950 kr per pedagog

Fiol

Eleverna bekantar sig med instrumentet på ett lekfullt sätt på lektionerna som leds av en fiollärare och en pianist. Vi spelar på storleksanpassade fioler. Lektionerna avslutas med en kvällskonsert.

Gitarr 

Eleverna lär sig grunderna för melodi och ackordspel. Lektionerna avslutas med en kvällskonsert.

Brass och träblås

Väljer ni brass- eller träblåsklasser så får eleverna lära sig att spela exempelvis trumpet, trombon, tuba, saxofon, klarinett eller tvärflöjt. Lektionerna avslutas med en kvällskonsert.

Orkester

Orkester med alla olika instrumentgrupper, eller utifrån ert önskemål. Avslutas med en kvällskonsert.

Dans och rörelse

Eleverna får genom dansen utveckla koordination, musikalitet, kreativitet och samarbetsförmåga. Vi har tre olika teman under ett läsår, vilka bestäms tillsammans med klassföreståndaren beroende på vilka skolämnen klassen arbetar med. 

Bild och form

Eleverna deltar i workshops där vi provar tekniker inom teckning, måleri och skulptur. I bild och form strävar vi efter att utveckla elevernas bildspråk och uttryckssätt. 

Drama 

Inom förskolan kan dramalek stimulera barnens fantasi och gruppkänsla. Drama kan användas för att stärka gruppen genom trygghets- och samarbetsövningar och vid arbete med med skolämnen kan processdrama användas. Drama kan också användas inom IVIK och SFI som språkträning. 

Publicerad: 19 februari 2019