Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Terminsavgifter och bra att veta

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Här kan du bland annat läsa om vad det innebär att gå på kulturskolan, vad som gäller du anmäler dig, att hyra instrument och avanmälan.

Terminsplan

Alla får en terminsplan av sin lärare i början av terminen med information om konserter, lediga dagar och så vidare. Terminsplanen kan kompletteras under terminen, exempelvis vid nya konsertbokningar.

Studiedagar och friluftsdagar

På grundskolans och gymnasiets friluftsdagar och studiedagar pågår undervisningen som vanligt om inget annat meddelats.

Undervisningsmaterial

Eleven står för kostnaden av noter och spelböcker. Orkester- och ensemblenoter finns att låna på kulturskolan. Kostnaden för förbrukningsmaterial såsom strängar och rör betalas av eleven. 

Egen träning och övning

Vanligt är att eleven har en lektion i veckan. Vi ser gärna att eleven också deltar i en ensemble, orkester eller annan gruppverksamhet så som dans eller teater. Vi önskar att du som elev övar på egen hand mellan lektionerna.

Anmäl frånvaro direkt till din lärare

Om du är sjuk eller vill anmäla frånvaro gör du det direkt till din lärare. Vi uppmanar alla som är sjuka att stanna hemma för att hindra smittspridning.

Undervisningstid

Som musikelev varierar din lektionstid från 20 min till 90 min då undervisningen sker både enskilt och i grupp. Danslektionerna kan variera mellan 30 minuter till 90 minuter, beroende på ålder och lektionstyp. 

Publicerad: 15 februari 2019