Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Cykling på vintern

Vintercyklist

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

I år arrangeras för första gången ett vintercykelprojekt av Sollentuna kommun i samarbete med nätverket ResSmart. Totalt tio kommuner i länet medverkar i kampanjen och 500 invånare har utsetts till att bli vintercyklister.

Om kampanjen

Kampanjen, Vintercyklist, pågår 1 december - 31 mars. Bland över 3000 sökande har cirka 500 medborgare valts ut bland de tio kommuner som deltar. I Sollentuna medverkar 60 personer.

Cyklisterna får vinterdäck monterat på sina cyklar och ska pendla minst fem kilometer, tre gånger i veckan samt rapportera in sina cykelturer under kampanjperioden.

De kommuner som deltar i kampanjen är Huddinge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Sollentuna, Stockholm, Sundbyberg, Södertälje, Vallentuna och Österåker. 

Inspirera till vintercykling

För att inspirera fler att välja cykeln på vintern kommer kommunen bland annat att skriva nyheter om projektet på Sollentunas webb och i sociala medier. Som deltagare får du gärna inspirera fler i din omgivning att cykla på vintern.

Du hittar till cykelkampanjen via våra sociala medier på #cyklaisollentuna. Vi finns på Facebook, Instagram och Twitter.

Läs mer om snöröjning av cykelvägar

Har du frågor?

Då kan du skicka e-post till: vintercyklist@sollentuna.se

Sidan uppdaterad 181122

Publicerad: 22 november 2018