Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Sanering av Rökeriet

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

En sanering till nivån MKM (mindre känslig markanvändning) ger mindre restriktioner för planerade arbeten i Väsjön och öppnar upp för möjligheten att uppföra P-däck på platsen.

Som en del av detaljplanen för Rökeriet kommer projektet att överge den ursprungliga planen att täcka över föroreningarna vid området och istället planera för  att den förorenade marken vid Rökeriet saneras ner till en för ändamålet acceptabel nivå.  En sanering till nivån MKM (mindre känslig markanvändning) ger mindre restriktioner för planerade arbeten i Väsjön och öppnar upp för möjligheten att uppföra P-däck på platsen. 

De planerade ändamålen för Rökeriet i detaljplanen är främst parkering för besökare till Väsjöbackens skidanläggning och skolans personal samt även del av skolgård i hörnet som ansluter till skoltomten. Det kommer även att ges plats för en återvinningsstation vid parkeringsytan.

Publicerad: 11 mars 2016