Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Norrsätra verksamhetsområdet

Norrsätra verksamhetsområde

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Sollentuna kommun har tagit fram en detaljplan för ett nytt verksamhetsområde avsedd för bland annat kontor, lättare industri och bilservice i Väsjön. Allmänna anläggningar är utbyggda, markförsäljning pågår.

Markförsäljning

Sollentuna kommun har under 2018 sålt Eldfaran 1 i Norrsätra verksamhetsområde, Väsjön. Köpare till tomten om 3 247 kvm är Certior Entreprenad AB. På tomten är det möjligt att utveckla exempelvis kontor, lättare industri och bilservice i bra skyltläge mot Frestavägen. Tomten såldes till högstbjudande på den öppna marknaden.

Sollentuna kommun äger Eldmärket 1 om ca 16 000 kvm som planeras säljas under 2019–2020 i mindre tomter om 3 000–5 000 kvm.

Vid intresse kontakta mark@vasjon.nu och meddela att ni är intresserade av mark i Norrsätra verksamhetsområde. Tomterna säljs till högstbjudande och när försäljningsprocessen startar kommer inbjudan om att delta vid budgivning skickas ut till alla på intresselistan. Försäljningen annonseras även i olika medier.

Sollentuna kommun äger även Eldkraften 1 på ca 12 900 kvm som tidigast kommer vara tillgänglig för försäljning 2024. Förutom Sollentuna kommun äger även JM Entreprenad AB och ABT Bolagen AB kvartersmark i området.

Detaljplanen

Den 7 mars 2014 vann detaljplanen för Norrsätra verksamhetsområde laga kraft.  Planens syfte är att möjliggöra en utveckling av mindre verksamheter i ett område mellan Frestavägen och Norrortsleden, inom norra delen av Väsjöområdet. Planen syftar även till att säkerställa de ekologiska spridningssambanden via befintlig vägport under Norrortsleden.

Publicerad: 27 juni 2019