Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Väsjön och Blågröna stråket

Blågröna stråket binder samman Törnskogens och Rösjöns naturreservat.

Väsjön – en ny del av Sollentuna

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Utbyggnaden av Väsjön är igång. Första inflyttningar beräknas ske 2019 och 2028 är kommunen klar med utbyggnaden vägar och övrig infrastruktur.

Inom Väsjön förbereds för cirka 4 400 bostäder i form av villor, stadsradhus och flerbostadshus. Av denna bostadsproduktion beräknas ungefär hälften tillkomma på mark som kommunen säljer.

Väsjön blir en småskalig, variationsrik och naturnära stadsmiljö med det aktiva livet i centrum. Området blir också en integrerad del av stadsdelen Edsberg.

Kommunens ansvar

I Sollentuna kommuns ansvar ingår utöver planering och projektering utbyggnaden av förskolor och skolor samt vatten, avlopp, mediaförsörjning, gator, parker och kajer. I samband med stadsutvecklingen kommer kommunen också att restaurera sjön Väsjön och anlägga ett blågrönt stråk som säkrar ekologisk förbindelse mellan Törnskogens och Rösjöns naturreservat.

Väsjöområdets läge ger unika förutsättningar

Genom långsiktig och noggrann planering har grunden lagts för ett område, där bostäder finns i nära anknytning till naturreservat, idrotts- och rekreationsområden, och där en modern stad växer fram i ett sammanhang som ska locka många fler än bara de boende.

Väsjöområdets läge mellan Törnskogens och Rösjöskogens naturreservat ger unika förutsättningar för ett aktivt liv. På gångavstånd finns fyra vackra insjöar varav Fjäturen, Snuggan och Rösjön till större delen ligger i orörd natur. Den fjärde – Väsjön – ska bli centralpunkten kring vilken den nya bebyggelsen koncentreras med anslutande torgplatser, parkstråk och strandpromenad. Mellan Väsjöområdet och Edsberg är ett idrottsområde beläget med bland annat tennishall, fotbollsplaner och skidbacken Väsjöbacken.

Publicerad: 14 maj 2019

Delområden

Aktuellt i Väsjön