Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Stadsplanering

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Det byggs i Sollentuna. I Tureberg sker en förvandling från förort till stad, med Sollentunavägen som lokal huvudgata, med alléplantering, nya bostadshus och ett utbyggt affärscentrum.

Totalt planeras ca 600 - 700 lägenheter och fördubblade butiksytor. Den sedan länge planerade förnyelsen av Västra Tureberg, kring Malmparken och Malmvägen är i full gång. Men det är inte bara i centrala Tureberg som byggkranarna pekar mot skyn. Här kan du läsa om några av de mest aktuella projekten i Sollentuna just nu.

Du kan även läsa om Sollentunas stadsutveckling i tidningen Arkitektur nr 6/2015 där reporter Lena From besöker sin uppväxts Sollentuna och finner en förort i förvandling. I artikeln citerar hon stadsarkitekt Jan Enfors och skildrar den stadsutveckling som pågår i bland annat Tureberg, Helenelund, Väsjön och Silverdal. Artikeln består av ett åtta sidor långt reportage med många fina bilder på den nya bebyggelsen som växer fram i kommunen. Här kan du läsa artikeln!

 

Aktuella projekt i Sollentuna