Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Sommarjobb

Sommarjobb i Sollentuna 2017

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

För att få kommunalt stöd för sommarjobb 2017 måste du vara född mellan 1998 och 2001, vara folkbokförd i Sollentuna och ha avslutat grundskolan. Din arbetsgivare ska skicka in uppgifter senast 13/10 2017 för att få ersättningen.

Du hittar själv en arbetsgivare som vill anställa dig, företaget behöver inte finnas i Sollentuna. När du fått jobbet fyller du i anmälan som du hittar längre ner på sidan. Kommunen ersätter halva lönekostnaden upp till 95 kr/timme, under max 3 veckor eller 90 timmar. Anmälan ska vara inlämnad senast 4 augusti.

Arbetsgivaren kan till exempel vara någon som du redan arbetar extra hos, företaget behöver inte finnas i Sollentuna och det kan vara ett stort eller litet företag. Det kan vara vilket företag som helst så länge företaget har f-skattesedel. 

För att lönebidraget ska bli aktuellt ska du arbeta minst en vecka. Kommunen betalar ut lönebidrag till din arbetsgivare i max tre veckor. Självklart kan du arbeta längre än så, men efter tre veckor får inte din arbetsgivare längre något lönebidrag.

Har du en dokumenterad funktionsnedsättning som påverkar det arbete du ska utföra kan arbetsgivaren få bidrag för hela din lönekostnad. Om du har en dokumenterad funktionsnedsättning är det därför viktigt att du noterar det när du ansöker om sommarjobb samt att du vid förfrågan kan skicka in en kopia till oss på dina underlag.

Om du hittar ett eget sommarjobb vill vi att du anmäler det här>>>>

För att kunna fylla i anmälningsblanketten nedan behöver du följande uppgifter från arbetsgivaren:

•Företaget/organisationen namn

•Arbetsgivarens försäkringsbolag

•Vilken period du ska arbeta

•Namn på kontaktperson på arbetsplatsen

•Telefonnummer till kontaktpersonen/arbetsgivaren på arbetsplatsen

•E-post till kontaktperson

•Adress och postnummer arbetsgivare

Kommunen erbjuder även ett antal sommarjobbsplatser där du kan välja mellan områden förskola/fritidsverksamhet, utomhusarbete, administration/service. Ansökningstiden för sommarjobben inom kommunens verksamheter är nu slut. Eventuellt nytillkomna jobb kommer att lottas ut bland dem som sökt tidigare men ej fått plats i den första lottningen. Du som sökt kommer att få besked skickat till din hemadress.

Urvalet sker utifrån sökt period och de områden som du ansökt att du vill jobba inom. 

Kontakt:

Kontaktcenter tfn: 08-579 210 00