Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Gymnasieskolan

Gymnasieskola

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

I Sollentuna finns det en kommunal gymnasieskola och fem fristående gymnasieskolor. De fristående gymnasieskolorna har en annan huvudman (ägare) än den gymnasieskolan som drivs av kommunen. De fristående gymnasieskolorna lyder under Skolinspektionen.

Gymnasieskolan är en avgiftsfri och frivillig utbildningsform som du kan välja att genomföra efter avslutad grundskola. Du får söka till gymnasiet till och med det år du fyller 19 år under förutsättning att du inte redan har avslutat ett gymnasieprogram.  

Gemensam gymnasieregion

Sollentuna kommun ingår i ett gymnasiesamarbete för 25 av Stockholms läns kommuner samt Håbo kommun och Gnesta kommun. För dig som bor i en av dessa kommuner är det fritt fram att på lika villkor söka, bli mottagen och antagen till en gymnasieskola i alla samarbetskommuner samt Stockholms läns landsting. Detta gäller för samtliga nationella program vid de kommunala gymnasieskolorna i dessa kommuner samt Stockholms läns landsting (Berga Naturbruksgymnasium). Du har alltså samma chans att komma in på en skola i Stockholms innerstad om du bor till exempel i Sollentuna som om du bor i Stockholms innerstad.

Du som bor i Sollentuna tas emot som sökande i första hand till samtliga nationella program i alla kommuner i Stockholms län, Håbo kommun och Stockholms läns landsting. Du tas emot som sökande i första hand till samtliga Programinriktade individuella val i Danderyd, Ekerö, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Tyresö, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö, Österåker och Stockholms läns landsting. Du tas emot som sökande i första hand till vissa Yrkesintroduktionsprogram.

Gymnasieskolorna är öppna för sökande elever från alla kommuner och finansieras genom bidrag från elevernas hemkommuner. Läs mer om gymnasieskolorna i Sollentuna under fliken Alla gymnasieskolor.

Program

Det finns 18 nationella program med olika inriktningar. Sex av programmen är högskoleförberedande och tolv är yrkesprogram. Inom yrkesprogrammen finns möjlighet till att gå lärlingsutbildning. På Gymnasieantagningens programguide hittar du mer information om de olika programmen.

Behörighet

Behörighetskraven skiljer sig åt mellan de olika programmen. På Gymnasieantagningens sida om behörighet hittar du mer information om vad som krävs för att vara behörig.

Om du inte är behörig till ett nationellt program kan du söka till ett Introduktionsprogram.

Skolmat

Skolmaten är avgiftsfri för alla elever. Läs mer om maten i skolan under fliken Skolmat.

Hitta och jämför gymnasieskolor

Gymnasieantagningen kan du hitta och jämföra gymnasieskolor i Stockholms län, Gnesta och Håbo.

För mer information inför valet kan du gå in på www.utbildningsinfo.se