Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

FUGA Omsorg - Daglig verksamhet

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Verksamheter: Arbetspraktik, Ateljén, Montering, Park och trädgård, Handtaget samt Snickeriet

Våra målgrupper

  • Utvecklingsstörning
  • Autism
  • Autismliknande tillstånd

Kontakt

Telefon: 072-573 57 77
E-post: jessica.persson@humana.se
Webbplats: Fuga Omsorg

Om oss

Vilka är vi?

Fuga har arbetsinriktad daglig verksamhet inom Park & trädgård, Snickeri, Montering, Ateljé och Arbetspraktik. Du kan arbeta inom en eller flera inriktningar. På Fuga har vi utbildning i Lågaffektivt bemötande, Tydliggörande pedagogik och teckenstöd.

Vad vill vi?

Verksamheten bygger på begreppen självständighet, arbetsinnehåll och individuellt anpassat stöd. Vi vill att du ska få använda de styrkor, intressen och förmågor du har och vi arbetar för att du ska få möjlighet att lyckas och växa som person. 

Så arbetar vi

På Fuga arbetar vi med tydliggörande pedagogik - vi anpassar aktiviteter, arbetsuppgifter och arbetsmiljö utifrån dina behov. Du har den dagplanering just du behöver för att din dag ska bli förutsägbar. Vi vill att du ska känna att du äger din dag.

Våra dagliga verksamheter

Snickeriet

I Snickeriet tillverkar vi skärbrädor, blindskriftsklossar, äppellådor och andra saker i trä. Vi arbetar också med montering av måltavlor till en skytteklubb. I Snickeriet får du lära dig att använda olika maskiner som till exempel borr- och slipmaskiner.

Snickeriet - FUGA

Handtaget

Om du vill göra olika saker på dagarna kan du arbeta på Handtaget. Där arbetar vi med att vika kartonger, såga ved, snickra och räkna spel och pussel. På Handtaget kan du träna på att duka, gå och handla, tvätta och städa. Du kan också ha friskvård och avslappning.

Handtaget - FUGA 

Park & Trädgård

I Park & Trädgård arbetar vi utomhus året runt med olika arbetsuppgifter. Vi klipper gräs, sågar ved, skottar snö, planterar växter, rensar ogräs och åker till tippen. Vi tar också hand om djuren på en bondgård i närheten. 

Park & Trädgård - FUGA 

Montering

På Montering arbetar vi med att räkna, sortera och skruva. Vi arbetar också med att demontera och återvinna olika metaller ur elektronikprodukter och med att kontrollera kvaliteten på spel och pussel åt en Second Hand-butik.

Montering - FUGA

Ateljén

I Ateljén arbetar vi med färg och form och skapar i olika material. Vi arbetar tillsammans med olika tekniker, färger och teman. Om du vill finns det också möjlighet till fritt och självständigt skapande efter eget önskemål. 

Läs mer på FUGAs hemsida.

Arbetspraktik

Fuga Arbetspraktik finns för dig som har som mål att närma dig den öppna arbetsmarknaden. Inom Arbetspraktik får du stöd och handledning från personal som arbetar på företaget där du är. Fugas arbetskonsulent planerar, besöker och följer upp din placering.

Arbetspraktik - FUGA

Publicerad: 12 april 2019