Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra för dig som besökare och att optimera av webbplatsen. Läs mer om cookies

Fältfritidsledarna

Dela på sociala medier
Tipsa
Kontakt

Kontaktcenter

Välkommen att höra av dig till kontaktcenter. Vi hjälper dig!

Telefon: 08-579 210 00

Måndag - fredag, 08.00 - 17.00

Torsdagar tar vi emot besök fram till 18.30

kontaktcenter@sollentuna.se

Fältfritidsledare Pia Näslund

Arena Satelliten, Allfarvägen 4

191 47 Sollentuna

08-579 228 64

073-9151599

Arena Satellitens fältfritidsledare arbetar med uppsökande verksamhet där det är låg vuxennärvaro, i det offentliga rummet och andra miljöer där ungdomarna befinner sig, på deras villkor. Vi finns med, lyssnar och agerar.

Hur jobbar vi?

Det uppsökande arbetet sker inte bara på helger utan även på dagtid, i skolor, i olika centrum, på torg och fritidsgårdar och andra offentliga miljöer.

Genom vår närvaro och kontakt, som bygger på förtroende och frivillighet, vill vi skapa goda relationer till ungdomarna samt medverka till att förebygga våld och missbruk av olika slag. Fältfritidsledarna kan även arbeta med spontanaktiviteter, ingå i olika ungdomsprojekt och/eller arbeta för att fånga upp ungdomar i olika verksamheter.

Samverkan sker med fritidsgårdar, föreningar, föräldravandrare, ungdomsvandrare, skolor, polisen, bevakningsföretag och socialtjänsten och andra. Vi har anmälningsplikt.

Vad vill vi?

Vår vision är att alla ungdomar mellan 13-16 år ska må bra och känna sig trygga när de är ute i kommunen. Ett steg åt det hållet är att finnas till hands och bli igenkända av Sollentunas ungdomar.

Publicerad: 23 april 2015